pátek 16. října 2015

Lid dosud prosí, 6 Ways to Sundown, Všemocný Batman: Zvířecí Monstermánie, Dark Moon Rising, Death in Desert


Lid dosud prosí (Még kér a nép, 1972) - 70 %
I když je v tomhle snímku důležitý i děj, přece jen převažuje ona lyrická stránka, kde se krásně spojují obrazy a hudba, někdy až příliš známá, ale přesto nová, v maďarském podání. Historicky zajímavý snímek, u něhož ale rozhodně vede podání, které je specifické, krásně magické a přesto pořád přístupné divákovi.

6 Ways to Sundown (2015) - 20 %
Film, který si od začátku hraje na to, jak je zajímavý, jak je propracovaný a jak má béčkové herce, kteří jsou docela známý. Tady není struktura vůbec využita ku prospěchu, ale je to prostě jen podivné puzzle, které je nesmírně ukecané, téměř není akční a ani nenechá těm známějším jménům vyniknout. Přetvářka na schopnost natáčet film.

Všemocný Batman: Zvířecí Monstermánie (Batman Unlimited: Monster Mayhem, 2015) - 35 %
Nelíbí se mi animace, nelíbí se mi příběh a už vůbec se mi nelíbí, jak se batmanovský svět rozrůstá, aniž by byl nezaujatý fanoušek schopen pobrat, proč jsou ty postavy pořád jiné, apod. Ještě horší na tom je, že ty postavy jsou pořád stejné, akorát vypadají jen trochu jinak. V tomhle nejsou nápady, a pokud, tak nejsou dotaženy do konce.

Dark Moon Rising (2015) - 10 %
A máme tady další důvod, proč je možné považovat filmy s vlkodlaky za skutečně otřesný žánr. Nejen, že je to nesmírně levný film, a to hned na první pohled, ale on je i laciný po všech ostatních stránkách. Tohle je prostě něco, co nechcete vidět, protože to točil někdo, kdo nemá absolutně vkus a ani neví, jak točit pro diváky.

Death in Desert (2015) - 60 %
Erotický thriller, kterému přece jen chybí ještě o něco tíživější atmosféra, aby mě to naprosto vcuclo a vyhodilo zdeptaného. I tak se ale snímku musí nechat, že rozhodně efekt na diváka bude mít. A je škoda, že jsou pořád určité předsudky v zobrazování erotiky. S touhle skvělou barevnou paletou a kamerou by sex zachycený bez zábran vypadal skvěle.

Žádné komentáře:

Okomentovat