neděle 18. října 2015

Francouzská spojka, Eva Braun, N.L.L: Yeonpyeong Haejeon, Pět hvězd, Suite française


Francouzská spojka (The French Connection, 1971) - 80 %
Ten film je skutečně skvěle sestříhaný, má výborné tempo, skvělé herce, ale abych hodnotil maximálně, na to by mě musel bavit i příběh. A ten mě popravdě tolik nebavil. Ne, že by to byla úplná nuda, ale tak nějak jsem asi čekal víc. Ale William Friedkin z toho co měl, natočil skutečně výtečný film.

Eva Braun (2015) - 20 %
Hnusně alibistický film, který si o sobě myslí, že navazuje na tradici velkých italských režisérů, ale ve skutečnosti je to jen póza, která se sama bojí zajít dál, i když to, co je zobrazováno, si o to vyloženě říká. Jenže zobrazit na plátně penis je prostě i v Evropě stále větší tabu, což je ujeté. Snímek je pak jen sledem podivných obrazů, které nestojí za vidění.

Korejci si natočili válečný velkofilm, který vypráví tragické události doby nedávné, konkrétně roku 2002. Je to přesně takové, jaké budete očekávat. Nuceně dojemné, přehnaně patetické a popravdě ani ne tak silné, jak by tvůrci asi chtěli. Filmařsky jsou Korejci na výši, ale někdy se až moc podobají americkým tvůrcům.

Pět hvězd (Five Star, 2014) - 45 %
A zase jeden ten moderní film. Je to aktuální téma, které trápí společnost, alespoň v některých koutech světa, ale je to podáno způsobem, který by ml být realistický, ale ve skutečnosti je silně vyumělkovaný. Ano, nestříká zde krev, protože tohle se v realitě neděje... Tohle je totiž silné, lidské drama. Ach jo, mně to moc silné nepřišlo.

Suite française (2014) - 55 %
Osobně si myslím, že tenhle příběh byl prostě ještě zajímavější, než jak byl natočen. To nejsilnější je nakonec stejně řečeno v závěru titulky, což v případě filmového média nepovažuji za nějaké velké schopnosti. Především herečky pak odvádějí dobré výkony, ale stejně jsem nebyl schopen se do nich vcítit.

Žádné komentáře:

Okomentovat