pondělí 19. října 2015

Drsný Harry, That Sugar Film, Jenny's Wedding, Černý hřebec, Three Summer Night


Drsný Harry (Dirty Harry, 1971) - 90 %
Čekáte akční film a dostanete něco naprosto jiného. Don Siegel tohle natočil tak skvěle, že nejste strženi epičností jednotlivých scén, ale jednoduše tím, jak je všechno rozvrženo a jak nesmírně realistické to celé je. Clint Eastwood je neskutečný borec a skvěle se na něj dívá. Tohle je polda, kterého chcete mít ve sboru, protože on si poradí i v těch nejhorších situacích.

That Sugar Film (2014) - 90 %
Ano, určitě to není nejobjektivnější dokument, který kdy uvidíte, ale to nebude žádný, rozhodně je to jeden z nejzábavnějších a jeden z těch, které vás donutí přemýšlet o tom, co vlastně jíte a co byste možná tolik jíst nemuseli. Některé scény jsou skutečně drsné a budete na ně chtít zapomenout. Ale ono to nepůjde.

Jenny's Wedding (2015) - 20 %
Tak protivný a blbý film už jsem dlouho neviděl. Komu tímhle prospějou? Má to být romance? Má to být drama? Tak proč je to kategorizováno jako komedie? Tady skutečně není jediný vtip, ale ono to nefunguje ani jako drama, neskutečně nudný, předvídatelný film. Katherine Heigl u mě aspiruje na jednu z hereček, které nechci vídat.

Černý hřebec (The Black Stallion, 1979) - 70 %
I když se to na první pohled tváří jako klasický rodinný film a mladém chlapci a jeho zvířeti, kterým je v tomto případě nádherný černý hřebec, jak uvádí i název, ve skutečnosti zde najdete scény, které jsou zajímavé a nejsou až tak mainstreamové. Patrné je to hlavně v ostrovní sekvenci, kde se v podstatě nemluví. Je to přece jen trochu jiný zážitek.

Three Summer Night (2015) - 60 %
Korejská komedie není vůbec špatná, má docela dobrý tah na bránu a jsou zde scény, které v podobně laděných amerických komediích nenajdete. Ale jen to, že komedie zachází o něco dál, není samo o sobě pro snímek, výhrou. Příběh je trochu klišovitý a s těmi třemi postavami jsem se nijak nedokázal sžít.

Žádné komentáře:

Okomentovat