sobota 19. září 2015

Konformista, Andrew - člen naší rodiny, Chloe and Theo, Méďa 2, La herencia Valdemar


Konformista (Il Conformista, 1970) - 90 %
Výborný politický thriller, který má až děsivé postavy, a to i v hlavní roli, kterou skvěle ztvárnil geniální Jean-Louis Trintignant. Je to film, který je napínavý, je krutý, je psychologický, za každou cenu se snaží jít k meritu věci, a to i v případě, pokud se nám to nebude líbit. Kdo jsme? Jaké je naše přesvědčení? A jak je možné jej změnit, pokud je to možné. Zajímavé otázky napadnou člověka při sledování.

Andrew - člen naší rodiny (Bicentennial Man, 1999) - 80 %
Měl jsem tenhle film rád už poprvé, když jsem ho před několika lety viděl, a nic se na tom nezměnilo i po letech. Ten příběh je hodně zjednodušován a velké skoky vedou k tomu, že některé emotivní scény nevyznívají tak dobře, anebo naopak vyznívají moc chtěně, ale stejně je to nádherná ukázka toho, jak může vypadat láska a lidská/robotická zarputilost. Lidé mají rozhodovat o tom, kdo je člověk. Mají na to vůbec kompetence?

Chloe and Theo (2015) - 50 %
Hezký příběh o tom, jak se jeden člověk snažil změnit svět. Nebo alespoň něco ve světě, ale jak mu svět ukázal, že se změnit nenechá a že krutost je mnohem jednodušší lidskou vlastností než vcítění se. Ten příběh není ničím objevný a od prvního záběru se snaží zalíbit, ale to, co chce sdělit, to se mu nakonec i daří.

Méďa 2 (Ted 2) - 90 %
Docela jsem se toho bál, ale nakonec jsem jen zíral, jak je to pořád vtipné. Ano, budou zde lidé, kterým se to nebude líbit, ale takový je prostě Sethův humor. Jsou zde slabá místa, hlavně vztah s Tami-Lynn mě nějak moc nebavil, byl strašně klišovitý, ale Ted a Mark Wahlberg jsou skvělá dvojka a Amanda jim jen přizvukovala. Některé scény mě naprosto rozsekaly a můj smích pak nakazil i další lidi v kině. Anebo se holt smáli mně...

La herencia Valdemar (2010) - 60 %
Zajímavý španělský horor, kterému se daří docela dobře budovat atmosféru a dovede vás strhnout, nikoli zbytečnými lekačkami, ale právě tím, jak je celkový příběh pojat. Ke konci už je to takové trochu přeplácané a nejisté, ale na pokračování jsem docela zvědavý a může být minimálně tak povedené jako tento první film.

Žádné komentáře:

Okomentovat