neděle 27. září 2015

Kes, Naui jeolchin akdangdeul, Pixies, Poltergeist, Roboti


Kes (Kes, 1969) - 80 %
Vyrůstat v tomhle prostředí a v tomhle vzdělávacím systému, tak člověku prostě jebne. Když vidím podobné filmy, tak si vždycky říkám, jaké jsem měl štěstí, že jsem měl vždycky rodiče, kteří mi dávali lásku a kteří se o mě starali. Hlavní hrdina tohle má, ale ve velmi pokroucené podobě. A pak má ještě tragický osud, u kterého si jen můžete domýšlet, jak se zvrtne. Drsné, bohužel jen proto, že se lidé chovají jako hovada.

Naui jeolchin akdangdeul (2015) - 75 %
Pořádně ujetý film, který má celkem jednoduché východisko, ale natolik zajímavé postavy, že si budete chvíli myslet, že koukáte na japonský film. Ale ne, jsou to Korejci, kteří si tuhle jízdu docela užívali. Film mě bavil, několikrát jsem se zasmál, některé scény mi přišly téměř památné. Přitom celkem nenápadný snímek.

Pixies (2015) - 20 %
Nemám rád předvídatelné příběhy, kde přesně víte, jak se jednotlivé scény vyvinou. Tohle je jeden z těch příkladů. Je jasné, jak to celé skončí, jak se najednou změní vlastnosti některých postav a jak se změní jejich štěstí. A k tomu ještě máte opravdu hodně špatnou animaci, která už dneska nemá nárok na to, aby zaujala zhýčkaného diváka.

Poltergeist (Poltergeist, 2015) - 20 %
Neměl jsem nikdy rád původní film a remake mi opět ukazuje, jak jsou předělávky zbytečné. Tenhle film nepřináší naprosto nic nového kromě vymakanějších triků. Ale jen kvůli tomu přetáčet celý film... to mi přijde jako hodně málo. Nebavil jsem se, nebál jsem se, nudil jsem se. Otravný film, který už nechci vidět.

Roboti (Robots, 2005) - 50 %
Přijde mi, že se jedná o možná až trochu moc schematický animovaný film, který má dobré momenty ve chvíli, kdy je lidský život parafrázován na ten robotická. Úvodní titulková sekvence je naprosto bezvadná a skvěle by fungovala jako samostatný krátký film. Zbytek filmu už je tak nějak předem daný a jeho vývoj až příliš očekávaný. Zábavné to ale je pořád.

Žádné komentáře:

Okomentovat