úterý 22. září 2015

In the Year of the Pig, A Thousand Kisses Deep, Zděšení, Expelled, The Day


In the Year of the Pig (1968) - 80 %
Ano, je to dokument, který rozhodně není nestranný, ale právě v případě války ve Vietnamu je něco jako nestranný dokument naprosto nezbytný. Jsou zde scény, které se vám skutečně zapíší do mysli, protože ukazují, jak se o něčem mluvilo, ale přitom se dělo něco naprosto jiného. O to děsivější je, že skutečnost byla i zaznamenána.

A Thousand Kisses Deep (2011) - 50 %
Celkem zajímavý nápad, který mi ale v současné době už nepřišel tak skvělý, jako by tomu bylo asi dříve. Prostě už je to trochu provařené a cestování v čase mě tolik nebere. Jenže tady se alespoň podařila docela dobrá pointa, která se sice dala postupem času tušit, ale ne nutně. Jinak ale hlavně průměrný film.

Zděšení (Blown Away, 1994) - 60 %
Tommy Lee Jones je v roli hajzla naprosto skvělý i s tím svým přízvukem, Jeff Bridges se svým otcem Lloydem jsou zase na dobré straně, a přitom to všude vybuchuje nebo bouchnout může. Efektně nic skvělého, příběh celkem provařený, ale prost to má náboj, díky kterému tohle sjedete na jeden zátah.

Expelled (2014) - 35 %
Náramná sranda tohle rozhodně není, protože hlavní postava je hovado, která si druhou šanci vyslouží tím, že někoho vydírá, ale pár vtipných momentů zde je, proto si myslím, že si to alespoň pár těch bodů zaslouží. Amorální hrdiny mám celkem rád, ale tohle je prostě sebestředné hovado, které si šanci nezaslouží.

The Day (2011) - 65 %
Tenhle film se mi alespoň trochu musí líbit. To prostě jinak nejde. Svět po apokalypse, zajímavá skupina postav, která cestuje a snaží se přežít, překážky, které jsou jim kladeny do cesty a které některé z nich stojí život, a to ani jejich smrt nečekáte. Díky postavám a herectví se mi tohle líbilo, protože příběh až tak zajímavý není.

Žádné komentáře:

Okomentovat