úterý 15. září 2015

Dotek zenu, Dědictví aneb Kurva se neříká, Popelka, Slow West, Dagon


Dotek zenu (Xia nü, 1971) - 80 %
Je to až neskutečné, že některé filmy prostě nestárnou. Samozřejmě, ta vizuální stránka trochu stárne, ale příběh tohoto skvělého wuxia filmu je prostě pořád výborný a pořád vás dovede strhnout i po takové době. Ano, ta stopáž se na první pohled může zdát přetažení, ale ve skutečnosti tomu tak není a film vás bude bavit, samozřejmě za předpokladu, že máte ke kung fu nějaký vztah.

Tohle je tragédie. S prvním filmem to má společné v podstatě jen postavy a to je všechno. To, že se jedná o špatnou společenskou kritiku, by se dalo ještě celkem přežít, ale skutečnost, že je to film bez humoru, to už je hodně špatně. Bolek Polívka je zde bohužel jen dozvukem svého dřívějšího výkonu a ani hraní na vážnější notu nefunguje. Směšné...

Popelka (Cinderella, 2015) - 60 %
Pořád si říkám, jestli má smysl neustále předělávat pohádky, respektive je točit znovu. Tenhle film nemá příliš velkou přidanou hodnotu. Je to tak pěkné, jak to očekáváte, jsou zde momenty, které očekáváte, tedy samozřejmě, pokud znáte americkou verzi "Popelky". Kenneth Branagh je jistý a výborný režisér a má zde nádherné scény, ale pořád je to jedna a ta samá pohádka. Hezká, milá, ale nijak nová.

Slow West (Slow West, 2015) - 60 %
Western je žánr, který mi hodně sedí, ale jeho moderní pojetí pro mě asi není. Ale musím uznat, že "Slow West" něco do sebe má. Jsou zde výborné momenty, které jsou humorné a ve filmu a jeho pojetí vyznívají celkem absurdně. Tohle se mi líbí. Herecké výkony jsou povedené a příběh má smysl. Takže dobré, ale ne výborné.

Dagon (Dagon, 2001) - 40 %
Ani po druh zhlédnutí mě tenhle snímek nedokázal zaujmout a já jsem jen sledoval, že jsou zde docela povedené efekty, ale dobrý horor v "Dagonovi" prostě nevidím. Líbí se mi ta myšlenka vesnice, kde žijí divní lidé, ale ta už se mi líbila u Lovecrafta. Stuart Gordon mě tímhle filmem prostě nedokázal oslnit jako svými staršími kusy.

Žádné komentáře:

Okomentovat