čtvrtek 24. září 2015

Andrej Rublev, Mu-roe-han, Snow in Paradise, Černý jezdec, Socialistický Zombi Mord


Andrej Rublev (Andrey Rublyov, 1966) - 80 %
Sovětský film, to prostě není jen komunistická propaganda a Andrei Tarkovsky to dokazuje více než mnozí jiní tvůrci. Jeho filmy jsou velmi hlubokomyslné a najdete v nich skutečně mnohé, v tomto případě i příklon k bohu, respektive otázka místa víry v lidském životě. Silný film, který překvapivě není tak velkolepý, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Mu-roe-han (2015) - 60 %
Poslední dobou jsem zjistil, že mám prostě rád korejskou kinematografii. Kdyby mi někdo nabídl, že se můžu podívat na nový film z Jižní Koreje anebo z Velké Británie, asi bych ani moc neváhal, protože to, co vídám z obou zemí, jasně kloní jazýček vah ve prospěch Koreje. Tohle je další důkaz toho, že natáčí dobré, i když ne vždy ohromující filmy.

Snow in Paradise (2014) - 35 %
Tohle je film, který mě v současné době prostě nemůže nadchnout. Je to sice drama, je to kriminální, ale je to podáno způsobem, který mě už od začátku vadí. Je zde snaha o to, aby to bylo dramatické, ale tempo je tak neskutečně pomalé, a přitom se vlastně nic neděje a není zde nic dalšího, co by mě okouzlilo, že se prostě jen dívám a čekám, až to skončí.

Černý jezdec (The Dark Horse, 2014) - 80 %
Zajímavé příběhy je schopen vytvořit život sám, což dokazuje mnoho osud. A na jeden takový netradiční se zaměřil i film "Černý jezdec". Zajímavé postavy ztvárněné zajímavými herci, do toho bleskové šachy, gang a nechybí ani psychická nemoc. Tohle dohromady je podáno v lidském a dobrém filmu.

Socialistický Zombi Mord (2014) - 80 %
Je to hodně jeté a má to slabá místa, která jsou spojená s tím, že se jedná o amatérský film, kde si toho tvůrci hodně dělali na koleně, ale z celého filmu máte neskutečně pocit nadšení, pocit toho, že tohle je přesně něco, co by mohlo určit další směr, ať už slovenského nebo českého hororu. Chce to jen chtít a tihle slovenští chaláni a slovenské děvy chtěli a podařilo se.

Žádné komentáře:

Okomentovat