sobota 1. srpna 2015

Doktor Živago, Hercule Poirot: Kočka mezi holuby, Still, 3 Godfathers, Zmražená pojistka


Doktor Živago (Doctor Zhivago, 1965) - 85 %
Velkolepý velkofilm, který je skutečně možná až přehnaný, ale na druhou stranu je tu krásný vývoj, který můžete sledovat. Postavy jsou naprosto skvěle ztvárněné a nebudou vás nudit. Tohle je svět, který není těžké si představit, emoce, které není vůbec těžké prožít. V konečném důsledku mi nejvíce vadilo, že se zde mluví anglicky za každou cenu.

Hercule Poirot: Kočka mezi holuby (Agatha Christie's Poirot: Cat Among the Pigeons, 2008) - 90 %
Skvělý příběh, kde je tolik věcí, které odvedou vaši pozornost, že prostě nemůžete odhalit, kdo je vrahem. Jakmile Poirot začne všechno rozplétat, budete doslova žasnout nad tím, co ještě za příběhy je možné vymyslet, a jaké jsou všechny ty důvody pro vraždění. Tajné identity, zajímavé postavy a nové prostředí. Všechno funguje skvěle.

Still (2014) - 60 %
Zajímavý film se zvláštním nástupem, kde nějakou dobu vlastně ani nebudete vědět, o co vlastně půjde. I kdyby se mohlo zdát, že tohle bude torture, tak ve skutečnosti je to spíše psychologické drama, které ale nemá dostatečně dobrou atmosféru, aby vás to skutečně odrovnalo. Ze začátku se zde děje moc toho, co vlastně ani není moc důležité.

3 Godfathers (1948) - 80 %
Tenhle film mě hodně překvapil. Když jsem si k němu četl anotaci, tak tam nebylo nic, co by mě nadchlo. Tři chlapi se budou starat o nemluvně. Jenže on je to snímek zábavný v momentě, kdy zábavný být má, a je dramatický také na správném místě. John Wayne skvělý, ale s ním jsou skvělí i ostatní. Velice povedený film.

Zmražená pojistka (The Big White, 2005) - 45 %
Základní zápletka je celkem dobrá, ale stejně budete mít celou dobu pocit, že je to jen variace na "Fargo", a to variace, která není tak zajímavá, tak vtipná a nakonec ani tak drsná. Jsou zde postavy, které jsou skvělé - Robinova manželka je dokonalá, Giovanni Ribisi opět podává povedený výkon, ale stejně to nakonec moc nezanechá.

Žádné komentáře:

Okomentovat