neděle 9. srpna 2015

Bláznivý Petříček, Proč zabili Ježíše, McFarland, USA, Parallels, Pleasure or Pain


Bláznivý Petříček (Pierrot le fou, 1965) - 60 %
Mně se na tyhle filmy prostě těžko kouká. Jsou tady skvělé nápady, jsou zde výborné myšlenky, ale jako celek to prostě není něco, co by mě opravdu bavilo a zaujalo. Jean-Luc Godard se rozhodl, že v béčkové produkci bude prezentovat myšlenky, a bylo jich tolik, že je ani pořádně nestihnete sledovat. Moc věcí na jednom místě, příliš zvláštních přístupů k vyprávění i k hraní, i když Belmondo prostě okouzlí.

Proč zabili Ježíše (Killing Jesus, 2015) - 40 %
Mezinárodní obsazení klasického příběhu o Ježíšovi, který skutečně nenabízí nic nového, ale jen klasické pojetí s mezinárodním obsazením v čele s libanonským Ježíšem a českou Máří Magdalenou (Klára Issová). Není v tom naprosto nic, co by bylo až tak zajímavé, ale násilnými scénami se tvůrci očividně inspirovali u Mela Gibsona.

McFarland, USA (2015) - 70 %
Mě tyhle životopisné snímky ze studia Walt Disney prostě baví. Ano, je jasné, jak se to bude vyvíjet, je jasné, jak to dopadne, jsou zde momenty, které bych nejraději vystřihnul, ale stejně si to užívám a ty emoce prožívám. Navíc tentokrát si tvůrci skutečně vybrali zajímavý příběh, přičemž by mě nenapadlo, že běh může být tak zajímavý.

Parallels (2015) - 55 %
Sice je škoda, že to nebylo uzavřené a že nejspíš bude nějaké pokračování, ale stejně jsem se docela dobře bavil. Tohle je prostě takový ten béčkový průměr, kde dostanete přesně to, co chcete. Alespoň nějakou zápletku, celkem ucházející herectví, a navíc i trochu toho humoru a možná i malinko sci-fi. Překvapivě všechno tak nějak funguje.

Pleasure or Pain (2013) - 20 %
Takové lehké porno, které se snaží o příběh, který by se snad i mohl nazvat dramatickým, ale ve skutečnosti je to jen strašná nuda, která je místy hodně sexy. A to je tak všechno. Bohužel silikonové krásky mě tolik nedostávají. Kamera je odvážná, ale čekal bych, že by mohla být ještě odvážnější. Zrovna tomuhle filmu by to prospělo.

Žádné komentáře:

Okomentovat