úterý 26. srpna 2014

Jedeme na Honolulu, Až po uši, Planeta opic, Adam a pes, Police Story


Jedeme na Honolulu (Sons of the Desert, 1933) - 80 %
Stan Laurel a Oliver Hardy jsou jediní komikové němé éra a jejího konce a přechodu na zvukový film, které jsem jako dítě měl rád a sledoval je. Ani po letech pro mě neztratily svoje kouzlo a pořád jsou zábavní. Víc si je pamatuji jako němé postavy grotesek, ale mluvení jsou snad ještě lepší. Klasika, která moc nezestárne, jen vás musí groteskní humor bavit. Ani já na něj nemám vždy náladu.

Až po uši (Head Over Heels, 2012) - 75 %
Jak to může krásně metaforicky vypadat, když se lidé odcizí. Animace a vizuální stránka tomuto filmu rozhodně prospívají, stejně jako dojemný příběh, který si hraje s lidskými emocemi a krásným převrácením světa jim dodává naprosto nový význam. Hezké, milé, lidské.

Planeta opic (Planet of the Apes, 1968) - 95 %
Tohle je prostě neskutečný film. Když jsem ho viděl poprvé, byl jsem naprosto nadšený tím, co vidím, jaké jsou ty masky úžasné, a samozřejmě mě uhranul i ten příběh. Má pro mě teď ještě větší hloubku, než když jsem byl dítě. Když to pak srovnán s novými filmy, které jsou prequely k této sérii, je skvělé vidět, že se nové filmy vrátily ke smyslu tohoto skvělého, původního. Úžasný film, který nemůže být nikdy zapomenut.

Adam a pes (Adam and Dog, 2011) - 50 %
Hezké, kromě Adama a Evy zde byl ještě pes. Vlastně pes tu byl ještě před Evou. A společně prožívali svůj vlastní příběh. Ano, jsou v tom emoce, ano, animace není špatné, a ne, stejně se mi to nijak zvlášť nelíbilo. Hezký animák, ale není z těch, který by mě odrovnal.
Film můžete zhlédnou zde.

Police Story (Ging chat goo si, 1985) - 80 %
Jackie Chan je prostě neskutečný kaskadér, což v tomhle případě dokazuje naplno. Jeho jízda na autobuse je až neuvěřitelná. Doslova se mi zastesklo po klasických kaskadérských kouscích, které už člověk moc nevidí. A pokud, je v hlavní roli někdo jiný než sám herec. Jackie je v tomhle naprosto úchvatný a jedinečný, navíc v tímhle případě má k ruce dobrý a zábavný příběh.

Žádné komentáře:

Okomentovat