neděle 1. června 2014

Veronica Mars, Putování s dinosaury, Zotz!, Na dřeň, The Garden of Steven


Veronica Mars (2014) - 60 %
Docela mile mě překvapilo, že film je srozumitelný i těm, kdo seriál nikdy neviděli, což je i můj případ. je to i úvodem, kde jsou základní informace v krátkosti a jednoduše shrnuty. Celý film je pak jedním případem, který Veronica a její přátele řeší, trochu se zde řeší i její budoucnost, je v tom cítit nostalgie, ale tu opravdu ocení jen fandové. V konečném důsledku celkem příjemný film, který neurazí, ale nejspíš ani moc nenadchne.

Putování s dinosaury (Walking with Dinosaurs 3D, 2013) - 40 %
Animace a grafika jsou rozhodně silné stránky, což je ale tak nějak všechno. Dokumenty od BBC - BBC se podílela i na tomhle filmu - mi přišly vizuálně mnohem zajímavější a hlavně dospělejší. Jejich informativní funkce byla velmi na úrovni. V tomhle případě je to fajn, ale příběh je strašné klišé a ani sami dinosauři to nezachrání.

Zotz! (1962) - 80 %
Škoda těch špatných střihů, kterých je zde docela dost. Kazí to celkový dojem z téhle Castlovi "hororové" komedie. William Castle je v tomhle směru legenda, protože si dokázal s filmem a divákem hrát jako nikdo. "Zotz!", už jen tím názvem, je další ukázkou jeho podivného mistrovství. Castlův humor mi sedí a líbil se mi i v tomhle v podstatě zapomenutém snímku.

Na dřeň (De rouille et d'os, 2012) - 80 %
Velmi silný a přitom jakoby na první pohled obyčejný příběh. Dvojice hodně nesourodých lidí se dá dohromady na základě okolností, které rozhodně nejsou přející. Přesto mezi nimi může vzniknout silné pouto, které pomůže oběma. Komplikovanost lidských vztahů nezná mezí.

The Garden of Steven (2012) - 40 %
Tohle je 22 minut (tedy i se závěrečnými titulky), které vám neřeknou naprosto nic. Skoro to i vypadá, že to bude zajímavá romance, ale ono je to tak trochu hledání boha a sebe sama. Není to zajímavé, jak se to tváří a nakonec je to přesně jako hrdina. Vlastně ani neví, co chce říct a čemu věří.
Film můžete zhlédnout zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat