úterý 13. května 2014

Dead Drop, Pozdrav ze spermabanky, Hon, Dom Hemingway, Duna


Dead Drop (2013) - 40 %
Celkem obyčejný akční film o chlapíkovi, který se snaží zjistit, proč vypadl z letadla. Mě by spíš zajímalo, proč přežil, ale budiž. Luke Goss není v hlavní roli špatný, to jen film prostě není zajímavý a není na co tu hodina a půl koukat. Jsou zde sekvence, které jsou celkem drsné, na druhou stranu to není nic až tak zvláštního.

Pozdrav ze spermabanky (Delivery Man, 2013) - 40 %
Chlapík dříve často daroval sperma a teď najednou zjišťuje, že má celkem 533 dětí, kdy čtvrtina z nich chce vědět, kdo je jejich otcem. No, jako nápad to zní dobře, jenže pak je tu provedení v čele s Vincem Vaughnem, který už rezignoval na jakékoli herectví a prostě je sám sebou, což je v každém filmu. Tím více se stává nesnesitelným. Bohužel.

Hon (Jagten, 2012) - 90 %
Trochu jsem se toho filmu bál a nejspíš oprávněně. Je to krásná studie toho, jak lidé dokáží nenávidět. Nejde ani tak o to, co ta holčička provedla. Je to jenom dítě, prostě udělalo blbost, to děti dělají. Jenže dospělí, ti se zachovali jako svině. A ta nenávist je zde skutečně silná, doslova z ní mrazí. Mads Mikkelsen opět prokazuje, jak skvělým hercem je. Velmi silné, opravdu velmi silné. Konečně zase film, který mohu vychválit.

Dom Hemingway (2013) - 65 %
Jude Law ukazuje, jak moc zajímavým hercem ve skutečnosti je a prezentuje se skutečně odpornou postavou, která ale pro mě byla snesitelnější než postava Jamese McAvoye ve snímku "Sviňák". Hlavně první polovina mě dostala, protože Jude zde byl opravdu hnusně neodolatelný. Příběh samotný už mi dál zase tak výjimečný nepřišel a nakonec mi i bylo jedno, jak to dopadlo.

Duna (Dune, 2000) - 70 %
Je to trikově strašné zpracování, místy opravdu hrozné na dnešní dobu, a nemyslím proto, že jsou zde použity i klasické triky, ale proto, že jsou provedeny prostě špatně. Jenže pořád je to "Duna" a její příběh je zachycen poměrně věrně. Problém je v tom, že to nemá žádný přesah, který má kniha, ale je zde prostě jen vyprávěn nějaký ten příběh. Přítomnost českých herců je fajn, nejvíc mě samozřejmě uchvátila Barbora Kodetová, a to i proto, že postavu Chani jsem si zamiloval už v knize. Slabé, ale stejně se mi to líbilo víc než Lynchovo pojetí, i když i to má své silné stránky.

Žádné komentáře:

Okomentovat