pondělí 29. června 2015

Chuť makrel, Grindhouse: Planeta Teror, Redirected, Kidnapping Mr. Heineken, Last Knights


Chuť makrel (Sanma no aji, 1962) - 80 %
Jak chutnají makrely, to jsem se sice ze snímku až tak nedověděl, ale mnohem důležitější je, že tohle je nesmírně krásný snímek. Myslím na pohled. Ta vizuální stránka je prostě boží. Na tyhle barvy se tak nádherně kouká a je vidět, že režisér Ozu to pochopil. Krásný příběh, ale ten obal, v kterém je, mě dostal více.

Grindhouse: Planeta Teror (Planet Terror, 2007) - 85 %
Pořád je to pecka. Všechny ty nápady na jednom místě, skvělí herci a neskutečná akce s takovou krví a hnusem, že vás to prostě musí bavit, protože Rodriguez pořád zná tu míru, kdy ještě není opravdu odporný. To je dobře, protože pak si tenhle nádherně béčkový film prostě musíte užít. Samozřejmě, pokud máte béčka rádi.

Redirected (2014) - 50 %
Sem tam je to i docela vtipné. Hlavně se mi líbí, že z Británie přišlo něco, co je sice akční a je to thriller, ale má to v sobě alespoň nějaký ten humor, není to celé až moc vážné, což už mi na současných Britských kriminálních filmech prostě vadí. Ten humor tady je hodně jednoduchý, ale tak na ten průměr to stačí.

Kidnapping Mr. Heineken (2015) - 40 %
Ten příběh je sám o sobě dobrý a bude takový dobrý, i když si o něm přečtete na Wikipedii a ne, když se budete dívat na film. Bohužel v tomhle případě se všechno minulo účinkem, až na Anthonyho Hopkinse, který opět dokáže pár minut své přítomnosti proměnit v něco, co vás nadchne. Tohle je pan herec. Bohužel film se jako celek nepovedl, není napínavý a není dobře gradovaný.

Last Knights (2015) - 40 %
Zajímaví herci, mimo jiné se tu mihne i pár českých tváří, které možná znáte, Pavla Kříže určitě, ale vzhledem k tomu, že se jedná o podivně středověké drama o pomstě, čekal jsem přece jen něco jiného než zdlouhavou, rádoby psychologickou hru, která má celkem jasné vyústění. Všechno pak musíte sledovat s pořádnou dávkou patosu.

Žádné komentáře:

Okomentovat