neděle 14. června 2015

Ukigusa, Doba ledová: Mamutí Vánoce, Nepřítel před branami, Útěk z L.A., Star Trek III: Hledání Spocka


Ukigusa (Ukikusa, 1959) - 90 %
Už jen to, jak je tenhle snímek krásně barevný, je potěchou pro oči. Právě oči jsou primárně smysl, který je při sledování tohoto filmu využíván. I když je zvukově malebný, v tomhle smyslu až tak nevyniká a bude to právě obrazový dojem, který ve vás zůstane, a to i s poslední scénou. Krásné, vtipné a tragické bez toho, aby se jednotlivé roviny navzájem nulovaly.

Doba ledová: Mamutí Vánoce (Ice Age: A Mammoth Christmas, 2011) - 50 %
Takový ten vánoční průměr. Příběh není nijak originální, ale do toho světa to zapadá, když tedy přistoupíte na to, že už tenkrát měli Santu. Díky tomu je zde ale celkem velké množství vtipů právě spojených s tím, že spoustu toho ještě neznali. Nejvtipnější je zasněžený Diego. Jinak se tohle rychle vykouří z hlavy.

Nepřítel před branami (Enemy at the Gates, 2011) - 80 %
Mám tenhle snímek nesmírně rád. Hlavně asi proto, že mám rád odstřelovače. Na jejich práci je něco fascinujícího. A to jsem jinak pacifista. Navíc je tu jeden prezentován jako hrdina. Pak je tu ještě ale jedna úžasná scéna milování, která by se rozhodně měla zapsat do historie. Konec je trochu zbytečně sentimentální, jinak ale Annaud překvapí realističností zabíjení.

Útěk z L.A. (Escape from L.A., 1996) - 75 %
Musím říct, že mě až překvapilo, jak se mi tenhle film líbil, alespoň vzhledem k tomu, jak je obecně hodnocen. Tohle je něco, co mi prostě sedlo. Je to béčkové, je to laciné, ale je to povedené. Jsou zde scény, které jsou naprosto parádní až neskutečné. Ta se surfováním je prostě božská. Skvěle se zde využívají mí oblíbení herci v menších rolích, takže jsem spokojený.

Star Trek III: Hledání Spocka (Star Trek III: The Search for Spock, 1984) - 75 %
Nebaví mě to rozhodně jako "Star Wars", ale těm filmům se musí nechat, že do sebe něco mají. Sice mi trochu vadí, že se Spock vrátil, tedy ve smyslu příběhového, ale bylo to aspoň provedeno způsobem, který je snesitelný. Jsou tu výborné scény s Klingony a obecně na planetě jsou tu výborné nápady. Není to ale nijak velkolepé sci-fi.

Žádné komentáře:

Okomentovat