sobota 26. října 2013

It's Not Just You, Murray!, Donovanův útes, Sága: Prokletí stínů, Drift, Poslední minuty na Zemi

Druhý snímek Martina Scorseseho z jeho počátku. Krátkometrážní příběh o vzestupu jednoho gangstera, který na svůj život vzpomíná. Laděno je spíše do komediálního tónu a je vidět, že Scorsesemu byly blízké prvky grotesky, ale stejně tak dokazuje, že je schopen i na malé ploše vyprávět příběh a zachytit zajímavé momenty. Zkuste se podívat na to, jak vypadá tvorba mistra v jeho začátcích. Třeba vás to inspiruje.
Donovanův útes (Donovan's Reef, 1963) - 55 %
Když máte za sebou válku, můžete být vlastně docela v klidu. Jenom když se neusadíte na klidném tichomořském ostrově, kam se jednoho dne vydá ženská. John Wayne v klasické roli frajera, který má trochu problémy s tím zvládnout jednu ženštinu. Není to až tak špatné, ale ten klid a mír prostředí i hudby vás mohou docela dost dobře ukolébat.
Sága: Prokletí stínů (SAGA - Curse of the Shadow, 2013) - 25 %
Je mi líto, ale tahle variace na hraný WoW je až moc chabá. Inspirace v "Pánovi prstenů" je více než jasná, alespoň tedy v tom, jak mají orkové/skřeti vypadat. To, že už se nikdo neinspiroval kvalitou příběhu, to je věc druhá. Nudné a předvídatelné postavy se chtějí skrývat za ucházející efekty a rádoby novou mytologii. Jenže je to strašně předvídatelné a spojení lidí s orkem nefunguje.
Drift (2013) - 40 %
Sam Worthington je očividně taková hvězda, že zarostlý a s dlouhými vlasy by mě zachránit schématický film o surfování. Kluci to mají hrozně těžké, protože mají celkem normální rodinu, ale oni chtějí hlavně surfovat, což je asi na australském pobřeží velký problém, protože vlny jsou tam všude. Jsou tu ale týpci, co jim zrovna ten jejich rajón trochu zanáší zlem. Ale to je v pohodě, protože pak přijde ta správná vlna a všechno dobře dopadne. To je teda pecka...
Poslední minuty na Zemi (Earth's Final Hours, 2011) - 20 %
Rotace planety se zastavila. Nebo minimálně zpomaluje. Asi každému dojde, že tohle by mohl být celkem problém. Právě díky rotaci máme střídání dne a noci. No, chvíli jsem přemýšlel, jestli nedat recenzi delší, na Necronomicon, ale nakonec jsem si řekl, že takových blafů tam je dost. Akce zde není v podstatě žádná, jen divné efekty trikaře na tripu mají dokreslit dojem, že tady půjde o pořádný průser. Ale v pohodě, parta nýmadů, co má asi hodně doktorátů, to zvládne. A vy si řeknete, no a co?

Žádné komentáře:

Okomentovat