pondělí 21. října 2013

Scary Girl, Deception, Admission, 12 kol, American Boy: A Profile of: Steven Prince

Dnes se zase budu věnovat i kratším snímkům, ale i něčemu delším, ale zůstaneme spíše u méně známé béčkové tvorby.
Scary Girl (2011) - 60 %
Chloë Grace Moretz je moje oblíbenkyně, a tak jsem se musel podívat i na tenhle kraťas, kterému rozhodně nechybí humor. Chloë jako postava japonských hororů, (bílý obličej, černé vlasy, dlouhá světlá noční košile), ale ona není jen rolí, ona je taková ve skutečnosti. Zábavné, jen ta pointa zde nějaká pořádná chybí. Přítomnost Johna Carpentera skoro nesmyslná. Škoda.
Deception (2013)
Deception (2013) - 35 %
Coba Gooding Jr. se nám nějak utápí v béčkovém braku a nevadí mu, že scénáře jsou psané v pauze na oběd. On je agentem, ona je reportérkou, která chce pomoct vyřešit smrt vlastního muže. Ten film obsahuje tolik "nečekaných" zvratů, že se tomu ani nechce věřit. Bohužel v dnešní době už je pojem "nečekaný" celkem zprofanovaný. Ne, tohle opravdu není akční "Šestý smysl", ale prostě jenom snaha diváka ochcat. Nestane se.
Admission (2013) - 50 %
Tina Fey je skvělá scénáristka a skvělá herečka, ale proč i ona musí hrát v takovém braku. Paul Rudd je zde výborný, dokud nepřijde na řadu závěr, kde má hrát trochu více emocí. Jenže tentokrát to není jeho vina, ale vina blbého scénáře. Zajímavé postavy, které jsou rozprsknuté do trapného příběhu o tom, že jednou žena udělala chybu a snaží se jí najednou, z cizího impulsu, napravit. Jinak by se na to nejspíš vykašlala, ale najednou je strašně uvědomělá a dělá další kraviny. Anebo si po čtyřiceti letech uvědomí, že její dosavadní život stál za prd? Trochu pozdě, ne? Zase to hloupé americké moralizování, které nedává smysl.
12 kol (12 Rounds, 2009) - 55 %
Tohle by se mi i docela líbilo, kdyby to šlo ještě dál a bylo to trochu drsnější. Je zde ale celkem zajímavý nápad, že musí hlavní hrdina v podání wrestlera Johna Ceny plnit určité úkoly, aby zachránil ženu, kterou miluje. Není to zas tak moc originální, ale nápad to má a Cena je překvapivě dobrý. Moderní akční film? Proč ne, jen trochu víc násilí by to chtělo.
American Boy: A Profile of: Steven Prince (1978)
Scorseseho zbožňuji, a tak ta procenta jsou hlavně za to, že je skutečně schopný filmař, který jde do dokumentu o příteli naplno. Netají svůj vztah k němu, dokument je tak díky němu nekonformní, a i když Stevena Price nejspíš asi neznáte, zaujme vás. Nejen vztahem ke Scorsesemu, ale také svým životem, který prezentuje dokumentaristovi i divákům v celého jeho kráse i hnusu. Není to ale zlomený člověk, pořád žije a jde dál. Není to na životě krásné? Co? No přece žít ho!

Žádné komentáře:

Okomentovat