pátek 18. října 2013

Beyond the Trophy, Assassins Tale, U mong pa meung, Barbie a Růžové balerínky, Stážisti a Arsen Lupin

Vzhledem k tomu, že jsem poslední dobou docela zaneprázdněný tvorbou na jiných webech a nezvládám prostě psát recenze na všechno, co vidím (ono je toho docela dost), rozhodl jsem se pro trochu jiný model. Ten bude spočívat v tom, že budu zveřejňovat jen krátký seznam toho, co jsem viděl. U toho vždy bude uvedeno procento, kolik filmu dávám a krátký komentář. Nebudou to tedy recenze, ale jen krátké názory na daný film, vždy tak okolo pěti filmů (plus mínus pět). Kdyby se jednalo o film, ke kterému chci napsat víc, tak se tu objeví celá recenze. Takže, dneska je 18. října a začínáme s krátkými komentáři. Pod každým názvem pak najdete odkaz na ČSFD.
Beyond the Trophy (2013) - 30 %
Film, který by se chtěl tvářit jako zamotaná gangsterka, ale místo toho je to jen nudné vyprávění Michaela Madsena, kterého se snaží doplnit Eric Roberts, hvězda filmu. Trochu se zde střílí, šňupe, ale ani ty prsa tu pořádně nejsou. Do toho se ještě pustí cool soundtrack, aby se neřeklo.
Assassins Tale (2013) - 20 %
Tohle je přesně ten typ filmu, co kolem vás proběhne a vy z něj máte kulové. Akční film, kde se jen blbě kecá a hraje se na postavy, které mají být zajímavé - sakra, vždyť má jít o nájemné vrahy - ale vy máte pocit, že je to banda joudů, co by mohla dělat ve fabrice a sejít se večer u pivka a bavit se o nových nýtech. Bylo by to pro vás stejně záživné.
U mong pa meung (2011) - 30 %
Tak tohle je snímek z Thajska, taková trochu stylizovaná šílenost, která se tváří jako historický film, na serverech je to mnohdy uváděno jako horor, ale ve skutečnosti se jedná o červenou knihovnu, kde se skoro dvě hodiny řeší naprosto labilní dilema mezi třemi lidmi. je to asi založeno na tradicích a na národním cítění, smyslu pro čest a snaze okouzlit digitální motýlky a vypravěčským stylem, ale tak nějak se to seklo. Mimochodem americký dabing je skutečně příšernost. Snímek je známý také pod názvem "At the Gate of Ghost".
Barbie in the Pink Shoes (2013)
Barbie a Růžové balerínky (Barbie in the Pink Shoes, 2013) - 35 %
U tohohle snímku jsem byl nakonec trochu hodnější a sám mu 35 % místo těch 30, co jsem zamýšlel původně. Tohle je blbiny pro děti, co si s panenkami hrají a nevadí jim, že animovaná pohádka nemusí být řemeslně dokonalá. Podlaha v tančírně baletní školy se pod baletkou skoro prohýbá, a to přitom vypadá jako modelka. No, někdy technika zklame. Neoriginální pohádka klasického popelkovského ražení a pěkným tanečním číslem na závěr.
Stážisti (The Internship, 2013) - 30 %
To, že je Vince Vaughn neskutečně nesympatický herec, kterého snesu jen v "Nesvadbových", to je jedna věc, ale co tady předvádí Owen Wilson... No, pochopil jsem, proč ho někteří nesnášejí. Tolik prázdných, tupých a ubohých keců, které mají být vtipné jen proto, že oba herci mluví strašně rychle, už jsem dlouho neslyšel. Klasický trapně happy endový průběh to zachrání, je zde jedna zbytečná romance a v konečném důsledku je to pro mě lepší než "Z cizího krev neteče". Ale ne zas o tolik. Aspoň jsem to nemusel přetáčet dopředu.
File:Arsène Lupin 2004 film poster.jpg
Arsen Lupin - zloděj gentleman (Arsène Lupin, 2004) - 35 %
Co že na tom filmu bylo tak dobré? Eva Green. A co dál? Eva Green. A to jsou mé pocity. Dlouhé, neskutečně roztahané ve snaze zase jednou ukázat, že i ve Francii umí natočit dvouhodinový spektákl v americkém stylu. Neumí a nevím, proč se o to snaží. Francouzská kinematografie byla vždycky skvělá, když byla soběstačná. Tyhle bessonovské komplexy jsou příšerné. A to se na tom ani Besson nepodílel.

Co závěrem? Jednoduše to, abyste na tyhle filmy radši ani nekoukali. Ani jeden nestojí za tu ztrátu času.

Žádné komentáře:

Okomentovat