čtvrtek 28. prosince 2017

Wilson, Winx club - V tajemných hlubinách, Na dno nás nedostanete, Wood Job!, Zahrada


Wilson (Wilson, 1944) - 50 %
I když to na svou dobu mohlo být skutečně docela dobré, přijde mi, že tenhle snímek hodně zestárnul a nemá už v sobě to, co měl tenkrát. Herecké výkony mi přijdou moc divadelní, film moc patetický, a nakonec i zdlouhavý na to, že mě osobnost prezidenta Woodrowa Wilsona nedokázala nějak moc zaujmout.

Winx club - V tajemných hlubinách (Winx Club: Il mistero degli abissi, 2014) - 20 %
Nějak nevím, co je na těchto postavách zajímavé. Jasně, primárně je cíleno na holky, což já nesplňuji, ale animace se mi prostě nelíbila a rozjásanými barvami se takový nedostatek moc zachránit nedá. Příběh je jednoduchý, klasický boj dobra se zlem, který nemá žádné překvapivé nebo nečekané rozuzlení.

Na dno nás nedostanete (Won't Back Down, 2012) - 50 %
Snímek má dobré herecké obsazení, kdy herci, co zde jsou, prostě nezklamou, ať už je to Maggie Gyllenhaal, Viola Davis nebo Holly Hunter. Jenže ten příběh je prostě tak strašně optimistický, až se mi trochu místy protivil, i když je podle skutečné události. Ale jo, někdy něco pozitivnějšího a dobrého potřebujeme.

Wood Job! (Wood Job!: Kamusari nânâ nichijô, 2014) - 70 %
Jestli máte rádo Japonce a jejich bizarnosti, které jsou někdy větší, někdy menší, tak se vám bude snímek "Wood Job!" líbit. Už jen samotný nápad natočit příběh o lesnících jako místy hodně bláznivou, ale přesto celkem vážně míněnou komedii, je zajímavý, ale některé scény vás prostě ohromí.

Zahrada (1968) - 90 %
Jan Švankmajer předvádí to, co mu jde skutečně skvěle. Natočil film, který je spíše podobenstvím, film, který v sobě má ale děj a hlavně skvělou atmosféru, která se místy jeví doslova hororovou, protože nevíte, co může přijít a co se ještě stane. Skvěle herecky a režisérsky zvládnutý krátký film, který si zaslouží připomínat.

Žádné komentáře:

Okomentovat