pátek 22. prosince 2017

Verbo, Verdikt, Veronika, Violette, Ať žije svoboda




Verbo (Verbo, 2011) - 60 %
Mám rád zvláštní filmy a "Verbo" je rozhodně zvláštní film. Je to na jednu stranu realistické, ale na druhou se do toho promítá fantazie, která je spíše temnějšího charakteru. Netvrdím, že příběh je vyloženě dobrý, to zase není, ale díky vizuálnímu pojetí v sobě má něco, co z něj dělá zajímavý zážitek.

Verdikt (Verdict, 1974) - 80 %
Silný snímek, který má v hlavní roli dva skvělé herce, respektive jednoho herce a jednu herečku. Jean Gabin je tu klasicky odtažitý, nepřístupný, Sophia Loren má také postavu, která není příliš přístupná, ale přitom je mnohem více emotivní. K tomu ještě silný příběh, který má velmi povedené finále, které bere naději.

Veronika (Veronica, 1972) - 70 %
Tohle je tak krásně bizarní rodinný film, hlavně v tom smyslu, jak je natočen s postavami ve zvířecí podobě, ale přitom tak skvělý v tom, jak je zvládnutý jako muzikál, že to je rozhodně zážitek, který stojí za to. Nevím, jestli mu dnešní děti přijdou na chuť, ale já jsem nadšeně zíral, co to sleduji. Hudba mě dovedla uhranout.

Violette (Violette, 2013) - 60 %
Jeden z těch zajímavěji natočených životopisných snímků, zde v tom smyslu, že jsem si říkal, že je to divácky přístupné, není to zbytečně patetické, ani zbytečně dramatické, vše to tak nějak vyplývá ze situace. Nic to bohužel nemění na tom, že mě životní příběh Violette Leduc nijak extra nebavil a přišel mi dlouhý.

Ať žije svoboda (Viva la libertà, 2013) - 70 %
Toni Servillo je tak zajímavým hercem, že vás snímek "Ať žije svoboda" bude bavit, i když se z tohoto tématu a celkového pojetí politické kritiky prostřednictvím dvojníka, dalo vytřískat o dost víc. Přesto je to docela chytrá komedie o tom, že politika je vlastně svinstvo, ale dají se s ní dělat opravdu divy.

Žádné komentáře:

Okomentovat