středa 25. října 2017

Srdečně vás vítáme, Intimní osvětlení, Isabel, Ivan Vasilijevič mění povolání, Ivan Vasilevich menyaet professiyu, Impyho dobrodružství




Srdečně vás vítáme (À bras ouverts, 2017) - 60 %
Rovnou se přiznám, že tady jsem čekal něco, co bude ještě vtipnější. Musí se filmu nechat, že jsou zde scény, kde se člověk skutečně zasměje, ale jsou zde scény, které jsou tak nějak prázdné a divák v nich nic nenajde. Christian Clavier se ale vyprofiloval v jednoho z nejlepších francouzských komediálních herců.

Intimní osvětlení (1965) - 70 %
Česká nová vlna rozhodně není období, které bych miloval, ale musí se uznat, že vznikly filmy, které jsou lidské, ale přitom v sobě mají i něco, co dovedou říct, ať už o tom, jaký byl/je český člověk, jaká byla společnost, anebo jak málo nám někdy stačí k tomu, abychom každý den vstali a prostě to nezabalili.

Isabel (2013) - 20 %
Docela jsem byl zvědavý na to, co Češi tímhle snímkem předvedli, ale nakonec jsem přece jen mile překvapen nebyl. Má to něco z found footage žánru, což by mohl být fajn, ale ukázalo se to skoro zbytečné. Má to něco z "Underworldu", ale přitom to vůbec není akční, jen hodně ukecané s pár dobrými drsnými scénami.

Ivan Vasiljevič mění povolání (Ivan Vasilevich menyaet professiyu, 1973) - 75 %
Až někdy člověka překvapí, jaké filmy může od některých kinematografií dostat. Přiznám se, že něco podobného jako "Ivan Vasiljevič mění povolání" bych od Rusů nečekal, ale je to vtipné, je to ujeté a rozhodně to má něco do sebe. Nápad se dnes nejeví nijak originální, ale cestování v čase je tady podáno i se zajímavou, i když lehkou kritikou v podtextu.

Impyho dobrodružství (Urmel voll im Fahrt, 2008) - 25 %
Graficky je to trochu pokrok oproti prvnímu dílu, ale dějově a postavami je to ještě otravnější než první film. Hlavní postava, dinosaurus Impy, je skutečně protivný zmetek, k tomu panda, která nemá nic jiného než roztomilost a neohrabanost, kterou ale všechno zachrání, no a finále, které je až moc očekávané... Tohle prostě nebylo zábavné.

Žádné komentáře:

Okomentovat