čtvrtek 26. října 2017

Jagerské hvězdy a Jagerské hvězdy II, Jak se zbavit nevěsty, Jimmy P., Johnny Belinda, Jede, jede poštovský panáček




Jagerské hvězdy a Jagerské hvězdy II (Egri csillagok, 1968) - 70 %
Po první části jsem si myslel, že to Maďaři nikam moc nedotáhli a že natočili jenom takový naivní historický film, kde chtějí ukázat něco ze své minulosti. Když ale nakonec došlo na bitevní scény, musel jsem uznat, že do toho dali skutečně hodně a že se jim podařilo zvládnout historický film nadprůměrně.

Jak se zbavit nevěsty (2016) - 30 %
Klasická česká romantická blbina, kde se někteří herci snaží, což je jim ke cti, ale z toho příběhu stejně nic moc velkého vytřískat nedokážou. Matásek a Vlasáková jsou super dvojice, finále je už ale celkem bizarní, a to i s groteskní dortovou scénou, která byla pro mě spíše nadbytečná. Podprůměrná romance i komedie.

Jimmy P. (Jimmy P., 2013) - 50 %
Herecky výborné, ale to se dalo od pánů jako Benicio Del Toro a Mathieu Amalric očekávat. Hlavně druhý jmenovaný mě prostě baví, jeden z nejlepších současných francouzských herců. Příběh také není špatný, už jen pro svůj historický podklad, ale podáno je to místy docela nezáživně, což je velká škoda.

Johnny Belinda (1982) - 40 %
Ten snímek je dobrý, vypráví dobrý příběh, ale prostě je to jen televizní zpracování divadelní hry, která byla mnohem lépe uvedena jako film již v roce 1948, kde to bylo celkově silnější, dojemnější i temnější. Zpracování z roku 1982 není špatné, ale pro mě je to prostě jenom remake něčeho o hodně lepšího.

Jede, jede poštovský panáček (Jour de fête, 1949) - 75 %
Jacques Tati, v podstatě natočil grotesku, ale přitom je vlastní a jeho humor je takový milý, lidský, i když se zde dějí nějaké schválnosti, je to pořád podané tak laskavou cestou, které třeba americká groteska nikdy pořádně nedosáhla. V tomhle je Jacques Tati zábavný a zároveň i mistrovský v lidském pozorování.

Žádné komentáře:

Okomentovat