neděle 1. října 2017

40 dnů a 40 nocí, Spider-Man: Homecoming, Na divokém západě, Wazir, Bílé stíny




40 dnů a 40 nocí (40 Days and 40 Nights, 2002) - 40 %
Docela obyčejná romantická komedie, která má celkem fajn hrdiny, na které se dobře kouká. Jasně, Shannyn Sossamon, v tomhle ohledu rozhodně vede, protože v sobě má něco, čím je zajímavá. A ano, je to primárně její obličej, ale i jakási divokost, která se v ní zračí. Jinak ale snímek nic extra nepřinese.

Spider-Man: Homecoming (Spider-Man: Homecoming, 2017) - 80 %
Musím uznat, že ani napotřetí filmový Spider-Man nezklamal. Tom Holland už se uvedl, ale tady má svůj vlastní film a je prostě dobrý. Akce je zde místy nepřehledná a není nic vidět, ale je zde skvělý záporák, jsou zde příjemné vedlejší postavy, které se vracejí po delší době (Happy) a celkově to má prostě super atmosféru. Bavil jsem se.

Na divokém západě (Way Out West, 1937) - 80 %
Jedna z velmi příjemných ukázek toho, že groteska není nutně určená jen pro němý film, ale může fungovat i ve filmu mluveném. Je to sice pro Laurela a Hardyho méně tradiční, ale i když otevřou pusu, jsou pořád zábavní, protože dovedou svoje charaktery prodat i zvukově. Pořád ale vedou vizuální skeče.

Wazir (2016) - 60 %
Amitabh Bachchan má rozhodně lepší filmy, ale i tady dokazuje, jak je schopným hercem, i když jsem měl pocit, že ten vozíček je zde v podstatě hlavně proto, aby mohl dokázat, že zvládne i takovou roli. Není to ale zbytečně melodramatické, naopak, je to akční a místy i celkem drsné. Ke konci to dobře graduje.

Bílé stíny (White Shadows in the South Seas, 1928) - 70 %
I když jsou prostředí i téma exotické, tak se rozhodně nejedná o film, který by se chtěl zbytečně podbízet. Naopak, jedná se o film, který prezentuje dramatický příběh, jenž funguje, a to hlavně díky skvělé exteriérové kameře, která ani po devadesáti letech neztratila nic na své výtečnosti. Hlavně bouře na moři vás dovede pohltit.

Žádné komentáře:

Okomentovat