neděle 13. srpna 2017

Rita, Sue and Bob Too, Robot Wars, Pes ro(c)ku, Rudolf a Mnohajmen, Sahara




Rita, Sue and Bob Too (1987) - 60 %
Obraz britské společnosti 80. let? Do jisté míry určitě. Ukázka toho, jak jsme znuděni naším životem a něco bychom chtěli změnit, ale nejsme dost silní na to, abychom to skutečně změnili. Anebo naopak bloumáme a nemáme jasný cíl, protože vlastně nevím, co se životem. Ne, to není jen obrázek britské společnosti 80. let, to jde vztáhnout i na současnost.

Robot Wars (2016) - 20 %
Když už se díváte na snímek, který se jmenuje "robot Wars", pravda, také se uvádí jako "Kill Box", možná byste očekávali, že se tam objeví to... jak se to jmenuje... Jasně! Roboti! Tady v podstatě žádný robot není a film stojí jen na tom, že tam před robotem, jehož očima vše sledujeme, pobíhají nějací lidé. Tohle je hodně špatná nuda.

Pes ro(c)ku (rock Dog, 2016) - 60 %
Celkem fajn snesitelný průměr, kterému v mých očích dává něco navíc vlastně jen to, že je zde rocková hudba, i když ani té není tolik a rozhodně není nějak moc tvrdá, spíš taková baladická. Mám pro ní však slabost a postavy mi díky ní přišly i celkem zajímavé, i když jejich příběh je klasické hudební klišé.

Rudolf a Mnohajmen (Rudorufu to ippai attena, 2016) - 75 %
Snímek "Rudolf a Mnohajmen" - což je mimochodem krásný český název - vyniká nejen příběhem, který je hezky dojemný, ale i animací, která je překvapivě velmi dobrá. Tedy, oni Japonci dovedou natočit skvělé 3D animované filmy, ale přece jen tolik nečiní v žánru určeném pro děti. Anebo se to k nám tolik nedostává. Místy krása pohledět.

Sahara (2017) - 50 %
Průměrný animovaný snímek, který překvapí hlavně skutečností, že zde hlavní postavy jsou hadi, což přece jen nejsou stvoření, která by byla používána jako kladné postavy ve filmech pro děti. Tedy alespoň většinou ne. Tady jim to docela sluší, a to i přesto, že animace není zrovna nějaká úchvatná. Koukatelné to je.

Žádné komentáře:

Okomentovat