pátek 4. srpna 2017

Meri Pyaari Bindu, Monster High: Monstrózní napětí, Monster Trucks, Personal Shopper, Laputa: Nebeský zámek




Meri Pyaari Bindu (2017) - 40 %
Indický film, který si nebudu pamatovat. Vlastně ani teď už si ho pořádně nepamatuji, protože prostě na diváka neudělá nijak moc velký dojem. Je to klasika, kterou od Indů můžete dostat, klasika v tom, že to je komedie, je to romance a je to místy docela hezké na pohled, ale tohle dle mého rozhodně nestačí.

Monster High: Monstrózní napětí (Monster High: Electrified, 2017) - 40 %
Jasně, vím, že to je snímek, který je určen hlavně pro fanoušky zde přítomných postav a celého světa, ale na druhou stranu nikomu jinému tohle nic nenabídne. Pár dobrých vtípků na téma Frankensteinovo monstrum, ale jinak je to prostě jen hra na jistotu - líbivé, ne moc ujeté, hezké a prostě asi moderní.

Monster Trucks (Monster Trucks, 2016) - 50 %
Poslední dobou se nám nějak množí filmy s monstry v hlavní roli, ale musím říct, že zrovna snímek "Monster Trucks" je jeden z těch slabších. Monstrum samo o sobě je krásné, digitálně parádně zvládnuté, ale živí herci nejsou nijak skvělí, což je dáno i naivním a předvídatelným příběhem. Škoda.

Personal Shopper (Personal Shopper, 2016) - 50 %
Zvláštní snímek, který spojuje žánr, jež by mohly fungovat samostatně. Drama o dívce, kterou nebaví její práce a snaží se dostat ze smrti svého dvojčete. Do toho je to ale ještě mysteriózní thriller s doslova hororovými scénami. A i když některé scény samostatně fungují zajímavě, celkově, ani s poslední scénou, se nějaké velké duchovní naplnění nekoná.

Laputa: Nebeský zámek (Tenkû no shiro Rapyuta, 1986) - 100 %
Hayao Miyazaki je natolik jedinečný tvůrce, že snímek "Laputa: Nebeský zámek" nejen, že je stále krásným svým příběhem, ale i svou animací, která za těch 30 let příliš nezestárla. Snímek je pořád plný krásné imaginace a nápadů, které jsou jedinečné. Člověk si říká, jak Miyazaki mohl vymyslet tolik krásných děl.

Žádné komentáře:

Okomentovat