středa 2. srpna 2017

Cry, the Beloved Country, Folk Hero & Funny Guy, Detaily, Men of the Fighting Lady, Vakratunda Mahakaaya




Cry, the Beloved Country (1995) - 60 %
Dobrý příběh a dobře herecky ztvárněný, ale nemůžu si pomoct, ta možnost vykoupení, odpuštění, mi prostě neseděla. Asi už jsem moc zkažený touhle společností a představuji si spravedlnost hodně jinak, ale ten závěr mi prostě nesedl, i když pravda, vztah postav Jamese Earla Jonese a Richarda Harrise je zajímavý. Dobře natočené, jen bych si představoval jiný vývoj.

Folk Hero & Funny Guy (2016) - 40 %
Nemůžu si pomoct, ale komedie se stand up komik v hlavní roli, tedy myslím, kdy hlavní postava je stand up komik, mě prostě nebaví. Přijde mi to všechno na jedno brdo, kdy se film snaží být vtipný, ale přitom se snaží ukázat, jak jsou lidské osudy zajímavé a komplikované. Tyhle mi ani moc nepřišly.

Detaily (Inserts, 1975) - 60 %
Herecky i tematicky rozhodně zajímavý snímek, který vypráví o režisérovi němé éry filmu, který se nechtěl přizpůsobit, a tak dál točil němé filmy, i když zvuk vládnul. A jelikož mu nikdo nechtěl dát peníze, točil porno. Díky tomu, že tam hrají známí a dobří herci, je tenhle film ještě o stupínek výš, než by jinak byl.

Men of the Fighting Lady (1954) - 60 %
Snímek "Men of the Fighting Lady" dovede zaujmout hlavně svou druhou částí, kde jde o záchranu jednoho letounu a o naději, že s ním nouzově přistanou. Je to docela dramaticky a napínavě natočeno, ale co je ještě lepší, to je skutečnost, jak je to zvládnuto technicky. Na svou dobu prostě dobrá podívaná.

Vakratunda Mahakaaya (2013) - 70 %
Zvláštní indická komedie, která vás buď uchvátí, anebo vás naprosto nezaujme a možná ji i vypnete před tím, než se objeví závěrečné titulky. Na jednu stranu to vypadá jako akční komedie, trochu ve stylu "Zastav a nepřežiješ", ale zároveň je to nesmírně absurdní a hlubší, než se na první pohled zdá. Zajímavý film, který je nevšedním zážitkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat