pondělí 21. srpna 2017

Bonded by Blood, Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta, Doba temna, Bratrství, The California Kid




Bonded by Blood (2010) - 40 %
Essex Boys jsou prostě takovou legendou, že se o tom musí natočit většina mafiánských filmů, které se na ostrovech dělají. A většinou jsou to filmy, které jsou spíše amatérského než profesionálního charakteru. A podobné je to i se snímkem ""Bonded by Blood", který mě nepřesvědčil, že by byl čímkoli výjimečný.

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales, 2017) - 80 %
Jasně, je to hodně snímek pro fanoušky, který se obrací na staré scény a samozřejmě i na staré postavy, kdy jste rádi, že je vidíte. A na tohle hraje. Překvapivě nejméně rád jsem viděl Jacka Sparrowa, ale ostatní velmi potěšili. Javier Bardem opět dokonale zvládnul svého záporáka a je zapamatovatelný, vizuálně pěkné, prostě hezká podívaná.

Doba temna (The Age of Shadows, 2016) - 70 %
Ukázka toho, jak vypadá korejský historický film, který se snaží vyrovnat se situací, která zde byla a která je pro nás podobná tomu, kdy jsme byli ovládáni Sovětský svazem. V případě Koreji to bylo Japonsko, ale situace je velmi podobná. Je to až nepříjemně děsivé, jak se historie opakuje na různých místech.

Bratrství (The Brotherhood, 1968) - 70 %
Kirk Douglas v mafiánském filmu, který se rozhodně nevyrovná "Kmotrovi", který přišel o několik let později, ale jsou v něm scény, které přece jen mohou šokovat svou realističností, hlavně v oblasti násilí. O to poetičtější je pak finále, kde tohle ukázáno není. Dobrý film, který má celkem očekávaný průběh.

The California Kid (1974) - 70 %
Martin Sheen ukazuje, jak se skvěle hodil pro role rebelů, ale s tím, že jeho postava není jen plochá, není to očekávaná karikatura, ale je to hrdina, kterého je skutečně možné si zamilovat, a to v příběhu, který sám o sobě není tradiční a je zajímavý samotnou zápletkou. Ani jsem nečekal, že z toho půjde udělat film, který vás bude bavit do konce.

Žádné komentáře:

Okomentovat