úterý 27. června 2017

Zářivá hvězda, Ve sklepě, Interrupted Melody, Interstate 60, Kříž cti


Zářivá hvězda (Flaming Star, 1960) - 60 %
Jasně, že se na tohle lidé šli dívat jenom proto, že v tom hraje Elvis Presley. Ale on sám o sobě snímek vůbec není špatný a není to proto, že tam Elvis hraje. Na začátku trochu zapěje, na konci ho vidíme od pasu nahoru nahého, ale snímek sám o sobě je docela příjemně drsný, což jsem ani nečekal. Elvisova role je lépe napsána než zahrána.

Ve sklepě (Im Keller, 2014) - 60 %
Ve sklepě je snímek o tom, jak jsou lidé různí. A jsou skutečně hodně různí a mají jiné potřeby nebo touhy. To se ve snímku skvěle ukazuje. Já nejsem z těch, kteří budou něco z toho, co zde bylo prezentováno, provozovat, ale rozhodně nejsem proti, aby to ti lidé, kteří to zde dělají, dál podstupovali. Proč ne? Snímek je hodně upřímný, což je dobře.

Interrupted Melody (1955) - 70 %
Možná je to příběh lehce - nebo těžce - předvídatelný, pořád je to docela silné drama o tom, jak se jedna pěvecká hvězda dostala na vrchol, aby se propadla na osobní dno. Kdyby to finále nebylo tak zbytečně pozitivní, jsem ochotný dát filmu více procent, ale takhle si to ten lepší nadprůměr i tak zaslouží.

Interstate 60 (Interstate 60: Episodes of the Road, 2002) - 80 %
Ze začátku sice trochu zvláštní film, ale teprve po několika minutách se to rozjede ve své nádherné bizarnosti, že budete jen zírat na to, co sledujete. A ještě víc budete zírat na to, jak vás to baví. Že je hledání odpovědí nudné? Ne, když je na blízku člověk, který vám dokáže splnit jedno přání. A kromě něj na hlavního hrdinu čeká i řada úchvatně ujetých setkání.

Kříž cti (Into the White, 2012) - 70 %
Po několik prvních minutách jsem nějak nevěděl, co by mě na filmu mělo okouzlit. Pár německých vojáků a pár britských vojáků je nuceno se nepostřílet a zkusit přežít společně. Tím, jak se jejich vztah vyvíjí, se jen ukazuje, že válečné vztahové drama může fungovat. A v tomhle případě funguje dobře.

Žádné komentáře:

Okomentovat