pátek 10. února 2017

Mississippi Murder, Money, Women and Guns, Touha po životě, Běž si a dováděj!, Slash


Mississippi Murder (2017) - 20 %
Luke Goss tam hraje, hraje tam i Malcolm McDowell, ale oba jsou tam tak nějak k ničemu, protože jsem měl pocit, že ten film vlastně neví, na co se má soustředit. Je tu nějaká dramatická rovina, ale ta moc nefunguje. Thriller to vůbec není, akční film taky ne, prostě jen takové obyčejné drama, které v sobě nemá nic.

Money, Women and Guns (1958) - 55 %
Docela slušný western, kterému hodně slušela barva. Ten název je trochu zavádějící. Ono tam všechno, co je popsáno - tedy peníze, ženy a zbraně - skutečně jsou, ale nehrají až tak zásadní roli, jak by si člověk podle názvu myslel. Hlavně v rámci střílení to je skutečně slabé, ale herecky je to dobré a film úplně nenudí.

Touha po životě (Parched, 2015) - 70 %
Zamlouvá se mi, že je to snímek bez příkras, tedy nikoli nadbytečných, kdy i to hnusné je zde zobrazeno tak, aby to mělo ten správný efekt. A přitom je to pořád indicky roztančené a rozezpívané, stejně jako barevné. Osudy těchto tří žen jsou dost zajímavé a zajímavě pojaty na to, aby jim divák dal šanci.

Běž si a dováděj! (Run Wild, Run Free, 1969) - 60 %
Celkem fajn příběh o tom, jak může člověk tíhnout k přírodě, jaký k ní může získat vztah a jak může trpět tím, jaká příroda je. Jsou zde docela silné, emotivní scény, kdy filmu se především skvěle podařilo zachytit to, jak dítě poznává svět kolem sebe. Právě tohle je pro mě důvod hodnotit trochu víc než jen průměrně.

Slash (2016) - 50 %
Zajímavý příběh o hledání sebe sama a vlastní sexuality, který je napasovaný na fan fikci, což je sám o sobě dobře zvláštní krok, ale docela funguje. Bohužel příběh sám o sobě je nakonec veden způsobem, který mě nepřesvědčil o tom, že by se tvůrcům podařilo téma pořádně zvládnout v rámci jimi stanovených hranic. Škoda, postavy byly docela dobré.

Žádné komentáře:

Okomentovat