středa 4. ledna 2017

Baby Doll, Don't Think Twice, Eliminators, Francis Goes to West Point, Don't Take My Baby


Baby Doll (Baby Doll, 1956) - 75 %
Ve své době velmi kontroverzní film a popravdě se není moc čemu divit. V jedné scéně je zde skvělá hlavní představitelka dokonce jen zakrytá ručníkem! Ale ne, nejde jen o to, jde také o její pózy, které jsou skutečně sexy i na naší dobu. V něčem to lehce připomíná "Lolitu", ale především je zde vidět, jak je muž schopen se kvůli ženě v podstatě zbláznit.

Don't Think Twice (2016) - 80 %
Tohle je přesně to, co si představuji od nezávislých komedií, které jsou zábavné i vážné. Herci jsou zde naprosto skvělí v tom, že sem tam máte pocit, že prostě improvizovali, stejně jako improvizují ve svém divadelním představení. Je to zábavné, je to dojemné, je to lidsky silné, ale není to ani chvíli vlezlé.

Eliminators (2016) - 60 %
Scott Adkins sice ve větších amerických filmech hraje jen přicmrndávače, ale když dostane v béčku prostor, využije ho naplno. A to se mu podařilo ve snímku "Eliminators", kde je otcem, jenž chce jenom svojí dcerku, která je mu ale vzata. Udělá ale všechno, aby svou dceru dostal zpět. Fajn akční jízda.

Takový hezký film o tom, že může existovat oslík, který bude mluvit a který bude pomáhat chlapíkovi z problémů, když ten se dostane na vojenskou akademii. Jedná se o třetí film v sérii, ale já ho viděl jako první. Myslím, že vůbec nevadí, že jsem posloupnost nedodržel, stejně to stojí na situační komice a hláškách.

Don't Take My Baby (2015) - 70 %
Na tomhle snímku se mi jen hezky ukazuje to, že sice chceme, aby měl každý stejné možnosti, abychom se navzájem brali rovně, ale stejně to neděláme a nikdy to dělat nebudeme. Netuším, jak moc stát třeba přispívá na život lidem s postižením, alespoň v tomhle případě, ale rozhodovat o tom, jestli se mohou postarat o své dítě, když k tomu mají větší předpoklady než mnozí zdraví lidé, to mi přijde šílené. A přesto normální.

Žádné komentáře:

Okomentovat