sobota 1. října 2016

Eye in the Sky, Equals, Bachelors, Bastille Day, Beyond the Call of Duty


Eye in the Sky (2015) - 60 %
Kdyby to nebylo tak dlouhé, ale bylo to zkráceno v podstatě jen na finále, poslední půl hodinu, tak by to bylo super, bylo by to intenzívní, ale takhle se to poselství ztrácí v nánosu pořádného balastu, který je takový nijaký. Líbilo se mi však, že se tvůrci odhodlali k drsnějšímu závěru a ne nějakém u americkému happy endu.

Equals (2015) - 40 %
Podobných snímků je v poslední době hodně. Young adults sci-fi, které táhne, a to hlavně proto, že jsou zde silní hrdinové, případně nějaká hezká romance. "Equals" tohle má, ale přitom je to slabé. Tvůrci se pokusili o umělečtější přístup místo akčního, ale nemyslím si, že by to fungovalo. Zdlouhavé a předvídatelné.

Bachelors (2015) - 25 %
V podstatě zase jednou takové "Prcičky" jenom trochu jinak. Jde o to, že ve třiceti není schopný si hlavní hrdina najít vztah, protože ani nechce. Jasně, že celý film bude cesta k tomu, aby si ten vztah našel. Není to vtipné, je to prvoplánové a jsou zde vztahy mezi postavami, které jsou až neskutečně průzračné.

Bastille Day (2016) - 60 %
"Bastille Day" je příjemný akční thriller, který má velmi dobré tempo a hlavně postavy, které jsou více jak snesitelné. Idris Elba je jako tajný agent výborný, nevím, proč jsem mu jako akční postavě nevěřil. Do toho spousta hajzlů, spousta střílení, prostě všechno, co od takového snímku očekáváte. Jsem spokojený, i když je děj jednoduchý. Někdy to nevadí.

Beyond the Call of Duty (2016) - 50 %
U tohoto filmu bude trochu hodný, protože se mi místy líbily jak dialogy, tak akce. Je to nezávislé, je to mísy skoro amatérské, zápletka je neskutečně jednoduchá, ale stejně jsem z tohoto filmu měl pocit, že se tvůrci snažili, že chtěli nabídnout něco, co bude mít určitou kvalitu. Myslím, že se jim to povedlo. Alespoň v rámci možností.

Žádné komentáře:

Okomentovat