pondělí 3. října 2016

Dulla Bhatti Wala, Gernika, Grand Auto Theft: L.A., Cheaper by the Dozen, I Tyrens tegn


Dulla Bhatti Wala (2016) - 50 %
"Dulla Bhatti Wala" je zase jeden z těch případů indických filmů, kdy se ty žánr až moc třískají. Tohle mohl být docela dobrý film o pomstě, ale nakonec je z toho spíše melodrama, které sen nám snaží ukázat, že ten boj je něco víc. Ale v tomhle případě prostě není. Hudební čísla a humor se do tohoto filmu vůbec nehodí.

Gernika (2016) - 50 %
Taková hezká válečná romance, která se snaží ukázat, že tu jede na realismus, anebo minimálně na to, aby ukázala z té války něco skutečně hnusného. V pár scénách se tohle daří, ale nemůžu si pomoct, já jsem měl pocit, jako kdyby tohle byl válečný snímek podle nějaké šablony. Jako kdybych něco takového už viděl...

Grand Auto Theft: L.A. (2014) - 20 %
Béčkové filmy mi nevadí, ani když to jsou srágory. Film "Grand Auto Theft: L.A." na začátku vypadal tak, jak si béčko představuji. Trochu ujeté, drsné, s nadsázkou a skvělými triky. Objevilo se zde trochu gore, které bylo dobře provedené. Jenže jak film pokračuje, jsou herecké výkony tristnější, scénář horší a triky už jen počítačové a otřesné...

Cheaper by the Dozen (1950) - 60 %
Takový celkem fajn rodinný film o tom, jak mají manželé až příliš mnoho dětí - celkem dvanáct - což se podepisuje na jejich chování a také na jejich vztahu k dětem. Asi je známější verze se Stevem Martinem, ale ani tahle původní není vůbec špatná, je to taková fajn rodinná groteska, která stojí hlavně na otci rodiny.

I Tyrens tegn (1974) - 60 %
Nemůžu si pomoct, al takové filmy, které jsou erotické/pornografické a do toho mají příběh, který nějakým způsobem funguje, i když je to ujetá komedie, mě baví. Ještě o to víc, že jsou zde z hlediska sexu celkem zajímavé scény, kdy ta na poli, kde je jen sám chlapík, mě vážně dostala. A opět, výborná hudba. Dánové uměli.

Žádné komentáře:

Okomentovat