sobota 12. prosince 2015

Psanec Josey Wales, All American Bikini Car Wash, Death Valley, Bláznivá dovolená, Trancers 4: Jack of Swords


Psanec Josey Wales (The Outlaw Josey Wales, 1976) - 75 %
Clint Eastwood ukazuje, jak moc mu byl western blízký, jak moc se na něj naladil a dokázal vytvořit postavu, která je většinou v souladu s klasickou představou spaghetti westernu, ale přitom už se celkově posouvá jinam a stává se něčím jiným, novým. Finále není v souladu s klasickým vyzněním westernu a jakoby se s postavou Walese měnil i žánr.

Já nevím, asi to vážně měla být komedie, ale to by v tom případě chtělo, aby tu bylo něco vtipného. Nápad s tím, že si mladí budou vydělávat jako ruční mytí aut, je sice hezký, hlavně kvůli sexy holkám, ale popravdě by to asi bylo zajímavější jako drama. Minimálně proto, že jako komedie to prostě nefunguje.

Death Valley (2015) - 50 %
Celkem dobrý začátek, trochu nudný proběh a nakonec i finále, které už je trochu předvídatelné, ale přece jen má nějaké poselství, které jsem ani nečekal. A to se mi líbilo. Trochu mi přišlo zbytečné, jak se film snažil o to, aby byl v některých chvílích zamotaný, postavy mě přímo nebavily, ale tohle nebylo tak strašné, jak by mohlo.

Bláznivá dovolená (Vacation, 1983) - 60 %
Chevy Chase mi opravdu moc nesedí a chvílemi jsem asi říkal, aby proboha už konečně držel hubu. Ale podobně jako u letošního remaku/pokračování jsem si říkal, že tu jsou prostě scény, které jsou neskutečně zábavné. Není jich třeba tolik a hodně jich vyznívá opravdu trapně, ale stejně jsem se místy bavil.

Už nevím coby, tak pošleme Detha do minulosti, do středověku, kde bude most svádět trochu jiné souboje. Tohle je něco, co v sériích skutečně nesnáším, ale v tomhle případě musím uznat, že se povedlo alespoň jedno - Deth hlášku jako blázen a je to místy opravdu sranda. Stejně jako je to místy opravdu příšerné.

Žádné komentáře:

Okomentovat