středa 16. prosince 2015

Korida lásky, Mamma Mia!, A Nightingale Falling, The Subjects, Zombie Ninjas vs Black Ops


Korida lásky (Ai no korida, 1976) - 85 %
Mám rád japonský film, to je jedna věc. Druhá je skutečnost, že se tvůrci nebojí. Odhalovat násilí a nahotu musí být součástí filmu, pokud to je součástí děje a smyslu příběhu. Nějaké záměrné zahalování a pozice kamery jsou bez smyslu. A pak se mi ještě líbí silný sebedestrukční nebo destrukční příběh. Vše splněno. Silný zážitek.

Mamma Mia! (Mamma Mia!, 2008) - 90 %
Je to muzikál vytvořený na písně skupiny ABBA, je to neskutečně optimistické a hravé, i když ty písně rozhodně vždy veselé nejsou. Prostě nemůžu jinak než hodnotit vysoko, protože tohle je prostě snímek, který mě vždycky neskutečně potěší a já jsem z nějak nadšený. Navíc některé ty novější verze písní jsou také velmi dobré, i když originál je originál.

A Nightingale Falling (2014) - 50 %
Příběh o tom, jak v jedné válce - ono je celkem jedno, jaká to je, i když tohle je zrovna válka za nezávislost Irska - se dvě sestry rozhodnou přijmou zraněného vojáky, činí tak velkou zradu, navíc se do něj zamilují. Jasně že to bude tragické, a jasné, že to bude až moc okaté, ale natočeno je to na relativně dobře.

The Subjects (2015) - 50 %
Docela zajímavý nápad. Není originální, ale dá se pojmout dobře. Skupina lidí je zavřena do místnosti, kde si mají dát pilulku, která jim dá nějaké superschopnosti. Je to lékařský výzkum. Neví, co mají očekávat. Neví, co se stane. Jsou zde nějaké myšlenky, je zde snaha o to mít vtipné postavy, ale celkově to není úplně konzistentní.

Tohle mě popravdě nějak moc nenadchlo. Celkem vtipný nápad s ninja zombies, který je podaný v nesmírně vážném snímku, kde jako kdyby nebylo místo pro humor. Přitom si tohle o humor psotě říká. No, nebavil jsem se a v konečném důsledku tu není vlastně ani pořádná akce, jen spousta detailních záběrů.

Žádné komentáře:

Okomentovat