pátek 4. prosince 2015

India Song, Quatermass 2, Women in Cages, Badatelé, Černá, bílá


India Song (India Song, 1975) - 40 %
Je mi líto. Duras může v tomhle snímku používat sebezajímavější filmové nástroje, které většinou jiní tvůrci nepoužijí, ale pokud mi ten snímek nic neřekne, tak mě prostě nebaví a nemohu mu dát vysoké hodnocení. Jenom to, že je snímek experiment a nějak slušně drží pohromadě, pro mě prostě není ukazatelem toho, že se jedná o dobrý film. Jen prostě snaha o umění pro umění.

Quatermass 2 (1957) - 60 %
Tohle mi přišlo trochu slabší než první film a tolik jsem se u toho nebavil, i když i zde jsou skvělé scény, které jsou pro žánr doslova památné. Hlavně třeba pád ze schodů věže je dobře provedený a na svou dobu se na něj prostě zajímavě dívá a je plný napětí. Tohle je prostě krása starších filmů, které za tohle obdivuji.

Women in Cages (1971) - 60 %
Asi jsem od toho filmu čekal malinko víc, protože jsem o něm dost slyšel, než jsem ho viděl, ale přesto je to pořádné béčko, které má hodně ze své doby, z určité naivity, ale také ze snahy konečně ukázat trochu víc a dobývat určité hranice toho, co je možné na plátně ukázat. A Pam Grier je krásná a úchvatná, ale to většina ženštin zde obsazených.

Badatelé (Explorers, 1985) - 55 %
Na první pohled to vypadá hezky jako rodinný film, ale pak dojde na to, že on je to opravdu jen rodinný film, kde není až tak velká přidaná hodnota, jak by si člověk přál. Popravdě je druhá půle celkem nudná a já jsem čekal na nějaké to vyvrcholení, které ale bohužel nepřišlo. Trikově místy hezké, ale ne jedinečné.

Černá, bílá (Black Mama White Mama, 1973) - 65 %
Ale jo, tohle už mi přišlo docela dobré a ta dvojice hlavních hrdinek si k sobě sedne v tom smyslu, že jsou každá rozdílná a jsou trochu jednoduše definované jako protipóly. Ale ono to pro tenhle příběh prostě stačí a vy si s nimi ten jejich útěk celkem užijete, a to až do toho celkem povedeného finále. Povedeného z hlediska scenáristického.

Žádné komentáře:

Okomentovat