čtvrtek 1. října 2015

Woodstock, Grace, kněžna monacká, 10 pravidel jak sbalit holku, Tichý experiment, The True Cost


Woodstock (Woodstock, 1970) - 100 %
K tomuhle dokumentu prostě není moc co dodat. Kromě toho, že má naprosto skvělý střih a práci s více obrazy najednou, tak je to především nádherný záznam toho, jaká byla doba a jaká byla její hudba. Ta hudba je pořád úžasná a ty hodnoty... pořád se na ně kašle. Rebelství moc nepomohlo, ale můžeme doufat, že se někdy ještě jednou něco podobného podaří.

Grace, kněžna monacká (Grace of Monaco, 2014) - 40 %
Tohle je film, kde nejspíš sami tvůrci pořádně nevěděli, co mají vyprávět, a tak vložili i trochu té špionáže, psychologické drama, politické drama, lidské drama. Prostě je toho moc a nic pořádně nefunguje. A nic proti Nicole, ale ona prostě není Grace. Prázdný film, který to svoje poselství křičí, až to pěkné není.

Taková klasická romantická komedie, kterou dostanete dnes skoro všude. Je tu strašně moc vidět, že ten mustr jsme už také okopírovali podle Američanů a prostě jeden jasnou zápletku, která může zaujmout jen jediným - sem tam je vtipná. A ano, tahle česká komedie je sem tam vtipná. Ne moc, ale něco se najde. Navíc já mám Matouše Rumla rád.

Tichý experiment (The Quiet Ones, 2014) - 30 %
Tenhle horor začíná celkem slibně. Pak plyne a plyne a vy si uvědomujete, že už tam ale vůbec nic slibného není a že se všechna očekávání rozmělnila v něčem, co je až nepříjemně kostnaté. Ten film se chce tvářit jako překvapivý, jako jiný, ale ve skutečnosti v sobě nemá nic zajímavého, jen tu přetvářku směrem k divákovi.

The True Cost (2015) - 80 %
Každý film, který na tuhle problematiku bude upozorňovat, se mi bude líbit, protože se prostě jen ukazuje, jak pokrytecký je ten náš krásný svět. Když člověk vidí ty nanynky na YouTube, jak si kupují něco, co ani nechtějí, jak jim to ani nesluší a jak je to všechno prostě jen oblečení, diví se, proč vlastně někteří lidé žijí a co je smyslem toho jejich života. A jestli to vlastně celé má smysl. Kéž by se něco změnilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat