neděle 4. října 2015

Ucho, Uuups! Noe zdrhnul..., Brother's Keeper, Dog Eat Dog, Gallows Road


Ucho (1970) - 100 %
Ještě pořád se má člověk co učit. Tohle je rozhodně jeden z nejlepších českých filmů, jaké kdy byly natočeny. Krásně se zde odvíjí příběh, který je nejprve jen o dvou znesvářených lidech, kteří spolu mají žít, ale nakonec je to o době, v které žijí. Že byl film zakázán, je naprosto pochopitelné. A jsem nesmírně rád, že byl zachován. Skvělá ukázka sžíravé kritiky, ale také výtečné režie a skvělých hereckých výkonů.

Uuups! Noe zdrhnul... (Ooops! Noah is Gone..., 2015) - 50 %
Začátek je ještě trochu zajímavý. Je zde Noemova archa, ale bez Noeho, který by se staral o to, kdo na archu bude, nebo ne. A tak se zvířátka postarají sama. Jsou zde i nějaké příšerky, což je fajn oživení, ale pak už to jen padá do klasických příběhových klišé a nic speciálního se zde neděje, sledujete jen klasickou kostru toho, jak se ti, co si nerozuměli, dostanou k sobě a zachrání, co se dá.

Brother's Keeper (2013) - 40 %
Líbil se mi ten rozjezd, vypadalo to na drama, které bude mít dobrou zápletku, ale to bohužel trvá jen do soudu, kdy už pak v podstatě nenásleduje nic, co by stálo za to. Tohle je film o odpuštění, a co si budeme povídat, pomsta je zajímavější, než odpuštění. Ta víra mi to celé zkazila, protože je prostě směšná, tedy alespoň v křesťanském pojetí.

Dog Eat Dog (2015) - 35 %
Skoro to vypadalo slibně, minimálně ten název, ale nakonec se ukázalo, že to je korejská verze pomalého filmu, kde se na každou scénu vyplýtvá strašně moc zbytečného času, a to s tím, že se potřebný efekt nedostaví. Nic moc navíc, korejského do filmu přidáno nebylo, ani ta brutalita není na moc dobré úrovni.

Gallows Road (2015) - 50 %
A zase jeden snímek o pomstě. Ale jo, tohle východisko se mi líbí. Ta lidská krutost je zde i přes špatnou kameru, málu umu a peněz zachycena dobře. Zoufalství muže už tolik ne, ale ono to stačí alespoň na ten průměr. O pomstě prostě rád přemýšlím a o tom, jaký je její význam pro člověka a společnost. Tady je to podáno tak nějak snesitelně.

Žádné komentáře:

Okomentovat