čtvrtek 29. října 2015

Tulák z širých plání, X+Y, Shingeki no kyojin: Attack on Titan, Barbie in Rock 'N Royals, Dou hap


Tulák z širých plání (High Plains Drifter, 1972) - 80 %
Pěkně drsný film, který začíná skvělým příjezdem Eastwoodova cizince do msta, které má lehnout popelem, i když o tom ještě ani neví. Tohle je skvěle zahrané i zrežírované. Film, kde fandíte člověku, který rozhodně není pomilováníhodný, ale přesto je to člověk, kterého chcete vidět porazit grázly. Clint se skvěle ujal jak režie, tak hlavní role.

X+Y (X+Y, 2014) - 70 %
Velmi povedená romance mezi mladistvými. Skvěle vybraní herci, i do dospělých rolí, zajímavé téma a zajímavé postavy. I když ke konci už mi to nějak převratné nepřišlo, do té doby mě to bavilo. S poslední scénou jsem ale neměl pocit naplnění. No jo, já se víc těšil na tu soutěž a na to, jak to dopadne. A to moc nedopadlo.

Když jsem zjistil, že je tohle venku, byl jsem hodně nadšený, protože tahle manga mě docela baví, i když má svoje hluchá místa. Škoda, že se filmoví tvůrci rozhodli v podstatě jen pro akční jízdu, která je trikově skvělá. Neskutečně se mi líbilo, jak se podařilo manga obry převést digitálně na plátno. Vypadají skvěle a jsou věrni předobrazům.

Ne, z tohohle prostě odvázaný být nemůžu, protože ten snímek je nesmírně předvídatelný, ale popravdě, líbí se mi skutečnost, že jsou zde originální písničky, že na tomhle si pořád dá někdo záležet, i když nejsou nijak extra skvělé a hity z nich asi nebudou. Graficky příjemné a body za to, že mě to neštvalo.

Dou hap (1991) - 60 %
Ať už je to s návazností filmů, jak chce, mě se snímek "Dou hap" nezamlouval tolik jako "Bůh gamblerů", a to možná i proto, že Stephen Chow mě nebavil tolik jako Chow Yun-Fat. Je to opět zábavné, je to místy pořádně akční, sem tam i trochu drsné, ale tenhle koktejl mi prostě tolik nechutnal.

Žádné komentáře:

Okomentovat