úterý 29. září 2015

Malé životní etudy, The Eichmann Show, Rezistence, Není král jako král, The Four Warriors


Malé životní etudy (Five Easy Pieces, 1970) - 70 %
Na některé filmy se člověk dívá proto, že je zajímá příběh, na některé se dívá proto, že chce vidět skvělý herecký výkon. V tomhle případě se rozhodně jedná o film, který vyniká hereckým výkonem Jacka Nicholsona. Dějově mě tak nezaujal, i když ono hledání svého místa na světě a jeho nenalezení je tématem rozhodně zajímavým.

The Eichmann Show (2015) - 50 %
Ten proces je sám o sobě neskutečně zajímavý, ale filmu se podařilo vlastně jen ukázat, že práce v televizi je celkem náročná, a to hlavně psychicky. Víc vlastně film neřekne, protože dokument o případu to rozhodně není, to už je lépe se podívat na skutečné záznamy, které byly mimochodem pro film také použity.

Rezistence (Insurgent, 2015) - 20 %
Tak tohle opravdu ten. Film plný naprosto zbytečných scén, zdlouhavého vyprávění, které vede jen k tomu, aby to skončilo nudně a vám bylo jedno, co se s postavami děje. Jestli je stejně špatně napsaná kniha, už opravdu nechápu, co je vlastně vkus mladé generace a co chtějí číst. Já bych tohle číst nechtěl. Nudné akční scény, nudné scény v simulaci, prostě příšernost.

Není král jako král (The Emperor's New Groove, 2000) - 65 %
Zábavný animovaný film, který má trochu moc klišovitý příběh, aby to humor plně zachránil. Bavil jsem se, mimochodem v originále naprosto skvělý dabing, ale možná by to chtělo ještě více nezávazného humoru, abych mohl snímek hodnotit jako skutečně naprosto odlišný Disney. Jiný je, trochu, a je to dobře.

The Four Warriors (2015) - 35 %
Herecky je tenhle snímek opravdu docela hrozný, ale tak je vidět, že se ta skupina, co tohle dělala, snažila. Nejsou zde žádné velké efekty, scény jsou většinou docela křečovité, ale jinak se to dá celkem zvládnout bez toho, aby člověk utrpěl výraznou újmu. Velký filmový zážitek se však opravdu čekat nedá.

Žádné komentáře:

Okomentovat