středa 23. září 2015

Divoká banda, Gyeongseonghakyoo: Sarajin Sonyeodeul, I-Lived, Chicks Dig Gay Guys, Inara, the Jungle Girl


Divoká banda (The Wild Bunch, 1969) - 80 %
Je to dobrý western, o tom žádná. Je to neskutečně krvavé, neskutečně akční, neskutečně drsné, ale já jsem jednoduše zjistil, že mi víc sedí Sergio Leone a jeho pojetí westernu. Ital je více americký více emotivní a více westernoví, než Američané. Tady je to hodně dáno i mexickým zasazením velké části děje. Ale jak říkám, western výborný, jen mě tolik nesedl jako "Tenkrát na západě".

Za tu vizuální stránku se snímek "Gyeongseonghakyoo: Sarajin Sonyeodeul" prostě musí pochválit, i když místo toho, aby se film stal hororem, jak je avizováno, tak se spíše jedná o poetický horor, pokud budu mírný, anebo spíše lyrický film s drsnějšími prvky, které by sem tam mohli i vyděsit. Ale dobře se na to kouká, o tom žádná.

I-Lived (2015) - 50 %
Ten nápad se mi líbí, samotné provedení celkem také, i když to není nic speciálního, ale celkový dojem mi kazí hlavní hrdina, který je prostě na první pohled nepříjemný a postupem času si k němu jen získáte antipatie. Naprosto zbytečná mi přijde úvodní scéna, protože prozrazuje pointu, tady naprosto neúčelně. Škoda, myslel jsem, že to bude lepší.

Chicks Dig Gay Guys (2014) - 35 %
Co si budeme povídat. V romantických komediích jsou prostě momenty, které mě baví. Ten moment, kdy se nakonec dostanou k sobě. Je to hezké. No a to je tak všechno, co s tímhle filmem dostanete. Postavy nejsou nijak odpudivé, ale nejsou ani nijak příjemné. Prostě romantická komedie o tom, že se k holce dostanete nakonec jakoukoli cestou.

Inara, the Jungle Girl (2012) - 5 %
Co se takovými filmy snaží tvůrci říct? Že by to ostatní děla neměli? Čemu je potřeba se vyhnout a čeho je potřeba se vyvarovat? Herecky otřesné. Příběh jednoduchý, banální. Scenáristicky i režisérsky naprosto bez náboje a bez schopnosti gradace děje, bez napětí. Umělé, otřepané, ohyzdné a trapné.

Žádné komentáře:

Okomentovat