středa 19. srpna 2015

Persona, Strange Magic, The Last Rescue, Záměna, Katakuri-ke no kôfuku


Persona (Persona, 1966) - 95 %
I když se vám tenhle film nemusí líbit, tak prostě pochopíte, že tohle je něco, co vytvořil člověk, který byl neskutečně schopným filmařem a který dovedl médium využívat naplno a proniknout do něj jedinečnými způsoby. Prolínání obrazů/tváří je neskutečně skvělé což mimochodem ukazuje i na castingové schopnosti režiséra.

Strange Magic (2015) - 40 %
Klasický výplod současných animátorských studií, kdy je to strašně líbivé, jsou zde postavy, které jsou strašně ploché, příběh, který je mnohokrát omletý i když v tomhle případě malinko s nádechem originálního pojetí, ale přitom je to jen strašný kýč, který se snaží oslovit covery známých písniček, což je samo o sobě strašně prvoplánové. Tohle mě opravdu nedostalo.

The Last Rescue (2015) - 45 %
Válečný film, který opět hraje na to, že i s nízkým rozpočtem je možné natočit film, který by mohl být zajímavý. Emotivně jsou zde místa, kde by to vypadalo i na celkem dobrý film, ale to opravdu není dotaženo do konce. Celkově mi to přišlo dlouhé a zbytečně roztahané. V tomhle podání vypadala válka tak nějak hezky čistě.

Záměna (Trading Places, 1983) - 55 %
Asi jsem měl tuhle komedii vidět dřív, ale nějak mi v televizi kdysi unikla. Dostal jsem se k ní až nyní a musím říct, že jsem se prostě moc nebavil. Pravda, ona stačí ke štěstí i Jamie Lee Curtis sama o sobě, ale přece jen, na dvouhodinový film je to docela málo, hlavně proto, že je zde příliš mnoho hluchých míst.

Katakuri-ke no kôfuku (2001) - 75 %
Tohle je opravdu strašná šílenost. Spolu s Terrym Gilliamem je Takashi Miike jeden z mála tvůrců, kterým bude ve filmu, jenž je většinu stopáže hraný, fungovat i loutková sekvence. Miike ji zařadil hned na začátek, ale není jediná. Už to vás ale vrhne do šíleného žánrového mišmaše, který si buď užijete, anebo ho rychle odkopnete. Já jsem si ho užil.

Žádné komentáře:

Okomentovat