pátek 12. června 2015

U konce s dechem, Fist 2 Fist 2: Weapon of Choice, Slepičí úlet, Skála, Repo Man


U konce s dechem (À bout de souffle, 1960) - 65 %
Jean-Paul Belmondo je v tomhle snímku skutečně skvělý. Zase jednou jsem měl u herce na začátku jeho kariéry, že to byl člověk, který měl tolik talentu na rozdávání, jako málokdo. Díky němu se mi na to docela dobře dívalo, i když v jiných ohledech mě snímek tolik nezaujal. Na druhou stranu, jsou zde scény, které na svou dobu překvapí, hlavně ve smyslu uvolněnosti režie.

Ty postavy se dají snést, ale člověk se diví, že tady vůbec došlo na nějaký druhý díl. Ale tak člověk z nudy dělá různé věci. Děj je opět celkem klišovitý a nejedná se o nic, co by bylo zásadně převratné ve svém žánru. Opět chybí trochu lepší akce, kterou nezachrání ani digitální triky. Jino Kang má ale trochu toho charismatu.

Slepičí úlet (Chicken Run, 2000) - 75 %
Aardman je rozhodně studio, které má co nabídnout, a to hlavně díky tomu, že tolik studií už stop motion animaci nedělá. Navíc jejich plastelínové postavičky jsou prostě parádní. Karikované, zábavné a rozpoznatelné. "Slepičí úlet" není mým nijak oblíbeným filmem, ale zábava a nápady se mu vzít nemohou. A to provedení...

Skála (The Rock, 1996) - 70 %
Ten film si pamatuji rozhodně jinak, než jak jsem ho viděl tentokrát. Ta dětská mysl tak krásně zamlžuje některé skutečnosti. Třeba to, že děj je na tolika místech nelogický a tak moc šustí papírem, až to pěkné není. Jenže je to pořád dobrý akční film, kde jsou prostě výborné postavy, které si budete pamatovat, a to nejen ty hlavní.

Repo Man (Repo Man, 1984) - 60 %
Je to divný film, o tom žádná, ale v té svojí podivnosti je tak nějak konstantní, takže máte pocit, že to celé vlastně docela dává smysl. Přesto budete zmateni a nebudete chápat, co tím chtěl básník říct. A ano, to může být důvod k tomu, proč se snímek stal kultovním. Rozhodně je celá myšlenka repo manů alespoň zajímavá.

Žádné komentáře:

Okomentovat