středa 24. června 2015

Mondo cane, Tenkrát v Mexiku, Předehra k vraždě, Good Kill, Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace


Mondo cane (1962) - 55 %
Mondo filmy mají něco do sebe a právě snímek "Mondo cane" je tím prvním, který se snažil ukázat svět "takový, jaký je". Ona to není pravda, protože je to moc zkreslené, silně subjektivní a je maximálně zaměřeno na to, aby tvůrci šokovali, ale stejně tomu nevezmete sílu, s kterou na vás dopadne. Některé scény jsou prostě hnusné a vy víte, že se to stalo nebo stát mohlo.

Tenkrát v Mexiku (Once Upon a Time in Mexiko, 2003) - 50 %
Tak "Desperado" to není, nějaká návaznost tu také moc není, i když by to na první pohled mohlo sedět, prostě to je jen další El Mariachi film, aby z toho mohla být trilogie. Jsou zde zajímavé postavy, hlavně Depp je tu dobrý, ale celkově mě to prostě nebavilo. Těch pár skvělých akčních a gore scén to nezachraňuje.

Předehra k vraždě (Dressed to Kill, 1946) - 60 %
Basil Rathbone byl docela zajímavý Sherlock Holmes a musím říct, že mi do té role docela seděl. Je to takový uvolněný film, který je příjemný na koukání, má docela zajímavý příběh a velmi dobrou kameru ve smyslu kvality obrazu. No, je to prostě takové příjemné pokoukání, které bych snesl v televizi i dnes. Možná bych se mohl zaměřit i na další filmy ze série s Rathbonem a Brucem.

Good Kill (2014) - 60 %
To, že je válka sama o sobě peklo, to je jasné. To, že z ní ještě větší peklo dělají lidé, o tom se také nedá moc pochybovat. Ono se ve válečném konfliktu dá mnoho zamaskovat. No, ale pak tu jsou lidé, kteří přece jen trochu přemýšlejí o tom, co vlastně ve válce dělají. No, a to může být problém. Film to bohužel nepodává nijak výjimečně dobře.

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace (Starship Troopers 2: Hero of the Federation, 2004) - 40 %
Takové celkem jednoduché béčko, které se snaží o to, aby navázalo na medializování války, jak se to dařilo Verhoevenovi v prvním filmu, ale nemá k tomu dostatečné prostředky a ani dostatečný um, pokud se filmového média týká. Není to až tak otřesné béčko, ale jsem si jistý, že druhý den už si z toho nic nebudu pamatovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat