středa 13. května 2015

Inherent Vice, Hra s kameny, Beyond the Lights, Noc v muzeu, The Lovers


Inherent Vice (2014) - 70 %
Paul Thomas Anderson si očividně rád hraje a zkouší. Zkouší délku scény, záběru, vzdálenost kamery, úhel záběru, různé formy humoru, absurdních situací. A pak z toho udělá film, který obsahuje neskutečné množství divných postav, kdy vám nezáleží snad ani na jedné. Celé to má dvě a půl hodiny, ale vy si stejně říkáte, že je to prostě zajímavé a že vás to místy docela baví.

Hra s kameny (1965) - 40 %
Sem tam je v tomhle snímku zajímavá animace a z těch kamenů jsou vytvářeny skutečně pěkné obrazy, ale ani to nic nemění na tom, že tohle prostě nejsou snímky, které by byly schopné mě čímkoli oslovit. A tak jsem se podíval, viděl jsem, ale určitě jsem neměl pocit vítězství. Snad mě některý další Švankmajerův kus zasáhne.


Beyond the Lights (2014) - 75 %
Docela mě to dostalo. Je to pěkný pohled do života jedné nadané holky, která možná nechce slávu za každou cenu, ale její matka jí jinou možnost nedá. Je to kruté, ale na to postupuje. A pak se zamiluje. Zní to trochu hloupě, ale ono to není vůbec špatně natočeno, ten příběh je dojemný, krásný a má svoje silné momenty.

Noc v muzeu (Night at the Museum, 2006) - 60 %
Musím říct, že když jsem teď viděl snímek "Noc v muzeu" asi potřetí, tak na mě nějak dolehlo kouzlo toho všeho. Skutečnost, že muzeum v noci ožívá, je prostě krásná, příjemná, magická. To, že jsou zde legendy jako Mickey Rooney, Dick Van Dyke a Robin Williams, to je prostě paráda sama o sobě. No, a když se to vezme kolem a kolem, tak ani ten Ben Stiller to moc nekazí.

The Lovers (2015) - 10 %
Tohle je dost příšerný film. To, že tam hraje Josh Hartnett, mě celkem zaujalo, stejně jako plakát, který naznačoval nějaké časové hrátky, ale to, co dostanete, to jsou dva děje, které jsou si navzájem celkem ukradené. Nejspíš šlo jen o to, aby to vypadalo historicky a epicky. To se nakonec i do jisté míry povedlo, ale nic to nemění na tom, že to je jen roztahaná romantická slátanina s očekávaným koncem a příšerným Hartnettem.

Žádné komentáře:

Okomentovat