pondělí 25. května 2015

Ride Lonesome, Přežili jsme Ardeny, Bad Asses on the Bayou, Základní instinkt 2, Soylent Green


Ride Lonesome (1959) - 70 %
U westernu "Ride Lonesome" už je vidět, že waynovské postavy nebyly až tak zajímavé a bylo potřeba přijít v žánru s něčím zajímavějším. Tenhle western má tak příjemně špinavé a upocené chlapy, stejně jako jednu krásou ženu, že výborně funguje už jen po této stránce. Pak ale nechybí ani příběh, který je zajímavý a nakonec dojde i nějakého toho překvapení.

Přežili jsme Ardeny (Saints and Soldiers, 2003) - 60 %
Tohle spíše povídání než válčení je celkem snesitelné, i když právě akční scény mohou některým divákům asi docela chybět. Ale snímek se alespoň snaží něco říct. A i když to tak úplně nevyjde, tak se na to dá dívat bez toho, abyste se nějak moc nudili. Docela se ale divím, že jsou ještě další dva filmy.

Bad Asses on the Bayou (2015) - 80 %
Mě tohle prostě neskutečně baví. Když jsem zjistil, že je trojka, nesmírně jsem se na ten film těšil a absolutně mě nezklamal. Trejo a Glover jsou zde výteční, jeden nabručený, druhý správně oplzlý, ale jak dojde na akci, jsou to pořád borci, i když za to může hlavně kamera a střih. Tihle akční hrdinové mě ale baví a doufám, že bude čtvrtý díl, pátý, šestý a tak dále. Neskutečná oddechovka.

Základní instinkt 2 (Basic Instinct 2, 2006) - 20 %
Tohle je skoro utrpení sledovat. Sharon Stone už je spíš karikaturou svojí postavy z prvního filmu a proti sobě nemá nikoho, kdo by stál za zmínku. Problém je ten, že se scénář snaží být v podstatě anglickou kopií předchozího filmu, ale s tím, že ani scénář a ani režie nemají správný tah na bránu a nedokážou vzbudit napětí. O tom, že by to bylo erotické, se pak opravdu mluvit nedá.

Soylent Green (Soylent Green, 1973) - 80 %
Ta pointa je prostě paráda, pokud si jí tedy nepřečtete ještě před tím, než se na snímek podíváte. Takovou chybu určitě nedělejte, protože to by byla škoda. Výborný detektivní příběh, který má prvky jak komedie, tak thrilleru. Společnost, která je zde prezentována, je pěkně děsivá, ale není to něco, co by bylo těžké si představit v reálu. I proto to má docela silnou výpověď.

Žádné komentáře:

Okomentovat