čtvrtek 25. září 2014

Dobrodružství Robina Hooda, Pac-Man the Movie, After Death, Almara, Straight on Till Morning


Dobrodružství Robina Hooda (The Adventures of Robin Hood, 1938) - 80 %
I když se v současné době může zdát, že film místo toho, aby byl vtipný nebo dramatický, je prostě roztomilý nebo naivní, když dojde na akci, je zde skvělý střih, nemluvě o tom, že samotná choreografie akčních scén je nadále výborná. Ten film trochu zestárnul, ale barva mu stále sluší a ten příběh je prostě nadčasový, protože takové legendy prostě jsou.

Pac-Man the Movie (2012) - 70 %
Člověk by si myslel, že Pac-Man není postavička, která je vhodná pro 3D animaci, ale tady se jasně ukázalo, že tomu tak není. Ano, film je třeba chápat spíše jako tribut k téhle geniálně jednoduché hře, ale zároveň je možné zde najít prvky, které z toho dělají trochu víc. Vzhledem ke hře je možné tady vidět milé inovace, které se musejí fandům starých her zamlouvat.

After Death (2012) - 30 %
Ten film je prostě moc divný na to, aby se dal divácky snadno skousnout, a tak myslím, že spíše nezaujme. Mě docela zaujal, jsou zde dobré nápady, ale celkové provedení je jednoduše příšerné, ať už mluvím o hercích nebo o konzistenci celého filmu, která je prostě neskutečně slabá. Škoda, jako sci-fi to mohlo být zajímavé.

Almara (The Armoire, 2009) - 50 %
Zajímavý nápad, který má celkem zdlouhavou přípravu na to, co následně přijde. Bohužel to, co následně přijde, není tak ohromující, jak by si tvůrci pravděpodobně přáli a vyhází z toho bohužel jenom film s neproměněným potenciálem, který mohl být pěkně temný, ale není. Místo toho chce být až poetický.

Straight on Till Morning (1972) - 65 %
Tohle je prostě divný film, který má ale neskutečnou hudební složku, jež ho doprovází celou stopáž a prostřídává se s tichem. Ty střihy jsou neskutečné, jako kdyby se tím ještě více narušovala konzistence celku. A funguje to, v tom smyslu, že je to opravdu divné. Tak nepříjemné a podivné postavy prostě jen tak nevidíte. Jako zážitek to určitě stojí za zhlédnutí.

Žádné komentáře:

Okomentovat