středa 17. září 2014

Ye ban ge sheng, Payload, Need for Speed, Tears of Steel, RoboCop 3


Ye ban ge sheng (1937) - 60 %
Snímek je pro současného diváka moc dlouhý na to, aby se dal snadno zvládnout a užít. Problém je i v tom, že je vyprávění možná zbytečně komplikované, ač to dává filmu rozhodně kouzlo. Jako variace na "Fantoma opery" je to rozhodně zajímavé a ukazuje se, jak Asiaté dokáží pojmout známou látku po svém a výsledek, který z toho vznikne, je naprosto originální. V tomhle případě to platí. Jen ta hororová atmosféra tu prostě místy hodně chybí.

Payload (2011) - 50 %
I do celkem krátkého filmu se dá nakládat docela dost děje, což předvádí právě "Payload". Bohužel z hlediska kinematografického to není jinak zásadně skvělé dílo, a někdy máte pocit, že ta vizuální stránka není dvakrát pěkná.

Need for Speed (Need for Speed, 2014) - 55 %
Jestli jste někdy hráli hru "Need for Speed", nebo se na její hraní alespoň dívali, jako já, možná budete mít při závodech příjemný pocit déjà vu, protože je to pořádná jízda, navíc nejste na okruhu a nakonec se dostanete i pěkně do přírody. jo, je to celkem tuctová zápletka, ale ta jízda se dá skutečně dobře užít.

Tears of Steel (2012) - 40 %
Těch krátkometrážních sci-fi je poslední dobou docela dost, ale já začínám mít pocit, že tohle je primárně formát pro knihu, pak pro celovečerní film a následně až pro krátké filmy. Ty myšlenky se zde nedají říct tak snadno, když je času málo, a výsledek je ak celkem obyčejný.

RoboCop 3 (RoboCop 3, 1993) - 40 %
Třetí díl je prostě natahování série a Frank Miller opět ukazuje, že je schopen napsat scénář, kde jsou zajímavé momenty, ale to neznamená, že to bude převedeno do filmu, který bude koukatelný. V tomhle případě už je to nastavovaná kaše, která prostě nemůže fungovat pořádně ani na zapřisáhlého fanouška. Bohužel jen třetí díl, který naštěstí zapadne.

Žádné komentáře:

Okomentovat