pondělí 15. září 2014

Le roman d'un tricheur, Pockets, Legends of Oz: Dorothy's Return, As I Am, Mercenaries


Le roman d'un tricheur (1936) - 60 %
Snímek, kde je rozhodně zásadním prvkem forma. V podstatě celý film je vyprávěn voice-overem, což je prvek, který vás prostě upoutá. Připomene vám to úvod "Amélie", ale na druhou stranu to není zase tak imaginativní a tak vtipné. Na filmu je hodně znát, že tvůrce měl rád divadelní estetiku, která se do filmu výrazně promítla.

Pockets (2011) - 80 %
Výborný nápad, který je až neskutečně dobře proveden, kdy ta choreografie a triky jsou skvělé. Tady je vidět, že když má člověk dobrý nápad, stará se o něj s láskou a dá mu přesně takovou formu, kterou ten nápad vyžaduje. Tomuhle chybí k dokonalosti v rámci zvoleného rozměru málo.

Tenhle příběh si pokračování jistě zasluhuje, ale tohle je jen trochu moc nastavovaná kaše, která má navíc podivnou 3D animaci, která rozhodně není vždycky jen pěkná na pohled. Písně jsou pěkné a asi v celém filmu vynikají nejvíce. Oz je věčné téma a pořád se o něm bude něco natáčet, někde se bude citovat, ale jde to i lépe.

As I Am (2012) - 70 %
I když je život někdy na hovno, a on takový někdy dokáže být, nevzdávejte se. Tenhle dokument neříká nic jiného, než že musíte žít. I když se vám děje něco skutečně hrozného, musíte se z toho dostat a pokračovat protože ono tam něco dobrého někde čeká.

Mercenaries (2014) - 40 %
Dámské "Expendables" nejsou rozhodně taková sranda, což bude tím, že se nikdo schopný nechopil režie ani scénáře a dámy hrají někdy skutečně debilní role. Přesto jsem docela rád, že něco podobného vzniklo a že časem uvidíme ještě trochu lepší kusy. Určitě mi zde chyběla taková Gina Carano, která by se v podobném snímku vyjímala skvěle.

Žádné komentáře:

Okomentovat