úterý 12. srpna 2014

Veřejný nepřítel, Obey the Giant, Všechny cesty vedou do hrobu, La Nuit de l'Ours, OXV: The Manual


Veřejný nepřítel (The Public Enemy, 1931) - 90 %
To, co se nepovedlo snímku "Malý Cézar", to dokázal snímek "Veřejný nepřítel". Tohle je skutečně první pořádný mafiánský snímek, kde se setkáváme s krutostí, vyhrocenými emocemi, úmrtími a samozřejmě i tragickými osudy. I když také tento snímek má svoje hluchá místa, celkově se jedná o velmi silnou podívanou, která postupně graduje do svého, možná trochu očekávaného, konce. Ta finální scéna je neskutečná.

Obey the Giant (2012) - 75 %
Tohle je důvod, proč se rád dívám na krátké filmy. Člověk se doví o lidech, o které by většinou nezavadil, a pokud tak jen další náhodou. Shepard Fairey je jedním z těch grafiků, kteří rozhodně stojí za pozornost. Udává trendy, přemýšlí a tak trochu navazuje na warholovskou tradici. Zajímavý snímek, který navíc ukazuje, že vždycky máme co říct.

Všechny cesty vedou do hrobu (A Million Ways to Die in the West, 2014) - 75 %
Nevím, kdo co čekal, ale tohle je prostě dobrá komedie. Ano, je zbytečně natahaná, ale pokud vám seděl Sethův humor v jiných jeho dílech, tak vám nejspíš sedne i tady. Navíc mám prostě slabost pro westernové prostředí, které miluji. A některé vtipy, hlavně ty moderní, které se do doby nehodí, jsou výborné. Skvělé kontrasty. Seth je hovado, ale hovado, které mi sedí.

La Nuit de l'Ours (2011) - 40 %
Zajímavá grafika s příběhem, který mi toho dvakrát moc neřekl. No dobře, co si budeme povídat, o příběh tady moc nejde, spíš o to, jak celý snímek působí. Grafická stránka opravdu zajímavá, ale nijak mě to nezaujalo natolik, abych o tom měl ohromeně mluvit.

OXV: The Manual (2013) - 70 %
Rozhodně zajímavý film, který nadchne tím, jak moc je promyšlený. Na druhou stranu se nejedná o něco, co by mělo ohromit masy. Ale s tím byl i film natáčen. Jako filosofická variace na romanci to funguje dobře, stejně jako přednáška na zvolené téma. Líbí se mi, jak hluboká je filosofie, která je zde prezentována. Je to opravdu skvěle vymyšlené.

Žádné komentáře:

Okomentovat