neděle 10. srpna 2014

Tabu, Euphonia, Drive Hard, Don't Move, Falco


Tabu (Tabu: A Story of the South Seas, 1931) - 75 %
Práce s neherci se opět ukazuje jako přínosná, pokud chcete zachytit krásný a krutý příběh jedné lásky. Ano, srovnání s dramatem "Romeo a Julie" je naprosto namístě, protože příběh obou dvojic je původně tragický. Murnau zasazením do zajímavého, jiného prostředí navíc ještě dosáhl dalšího efektu odcizení, který snímku hodně pomáhá.

Euphonia (2013) - 60 %
Závislost člověk na technologii ukázána způsobem, který je nápaditý a je dostatečně přesvědčivý. V tomhle případě je to závislost a nahrávacím zařízení, kdy hlavní postava, mladý muž, chce mít zvuky nahrané, protože jako kdyby jen tak mohl zachovat. Jenže jeho svět se díky tomu začne rozpadat. Jako kdyby nedokázal zvuky vnímat jinak než přes záznamové zařízení. Zajímavě pojatá sebedestrukce s možností vykoupení. Přece jen ale trochu zdlouhavé.

Drive Hard (2014) - 70 %
Žádná očekávání, ale nakonec jsem se skvěle bavil, protože tohle je prostě příjemný, uvolněný film, který má dobré postavy a skvělé herce, kterým se dá fandit. Thomas Jane ukazuje, že ve spolupráci s Cusackem předvádí výkon, který je prostě dobrý. Jak říkám, nic skvělého, ale pokud chcete fajn akční béčko, které je místy sranda, zkuste tohle.

Don't Move (2013) - 80 %
Kdo se pohne, nepřežije. Trikově musím říct WOW!, protože třeba ten poslední trik je naprosto dokonalý, reálný, uvěřitelný a neskutečně deprimující. Film má příběh, má tíživou atmosféru. Tohle je rozhodně krátký horor, který mi sedl a který se mi zamlouvá i svým provedením. Kéž by takoví filmaři vždycky měli k dispozici dost peněz a také zručnosti.

Falco (Falco - Verdammt, wir leben noch!, 2008) - 80 %
Falco je jedna z mých oblíbených hudebních ikon. Člověk, který mistrně spojoval němčinu s angličtinou v písních, kterými se nechtěl nutně podbízet, ač tak některé vypadají. Dokázal být kontroverzní a stejně dělat hudbu s myšlenkou. Jeho "Jeanny" je geniální, stejně jako posmrtná "Out of the Dark". Film jeho život zachycuje poměrně dobře, co ale oceňuji na hlavním představiteli, to je skutečnost, že poměrně dobře přezpíval Falcovy písně.

Žádné komentáře:

Okomentovat